El Progrés, satisfet amb Les Nits d’Estiu com a fórmula per apropar l’espai a la gent

590

Aquest proper cap de setmana es posarà el punt i final al cicle d’activitats de Nits d’Estiu a El Progrés. Des del passat 8 de juliol i fins el 28 d’agost, els exteriors d’aquest recinte del carrer del Mur han sigut escenari de 26 activitats relacionades amb el cinema, el teatre, la música, la dansa o la poesia. El president de l’entitat, Antoni Oller, creu que ha estat una primera experiència molt satisfactòria, en treball conjunt amb l’Ajuntament de Martorell.

Les sessions de ball d’aquest proper dissabte nit (22.30h) i de diumenge a la tarda (19.00h) seran les darreres que celebri El Progrés com a part del cicle d’activitats de lleure estiuenc del juliol i l’agost, i que han tingut un escenari comú: la pista-jardí d’El Progrés. En total, 26 propostes, algunes de les quals estaven incloses dins del festival PAS, del cicle Monoloaddictes o de la pròpia Festa Major.

Oller: “Volem que molta més gent conegui El Progrés”
Antoni Oller, president d’El Progrés, explica que “fem una valoració positiva de com ha anat aquesta primera experiència. Sobretot, com a primer pas perquè l’any vinent s’hi apropi molta més gent i coneguin un espai com l’exterior d’El Progrés. Volem obrir-lo i fer gaudir Martorell amb activitats gratuïtes les nits d’estiu, ja que creiem que és un lloc idoni per passar-hi una bona estona”. Oller ha destacat, en aquest sentit, la bona sintonia en la programació dels actes i el treball conjunt amb l’Ajuntament de Martorell per a donar a conèixer l’indret.

Extensa programació al juliol i a l’agost
En total, durant prop de dos mesos s’han programat 26 activitats en aquest espai, entre les quals tres passis de cinema a la fresca, concerts de jazz, la projecció de l’òpera La Bohème, les actuacions de monologuistes Goyo Jiménez i Toni Moog, el recital de Montserrat Carulla o les actuacions de l’Orquestra Maravella i de l’Esbart Fontcoberta. Els actes s’han desenvolupat de manera molt repartida en el temps -15 al juliol i 11 a l’agost-, un fet que per Oller ha estat “lògic, perquè enguany hi ha hagut força gent que a l’agost s’ha quedat a Martorell”.

Darrera sessió de cinema, aquest divendres
Aquest divendres tindrà lloc la quarta i darrera sessió del Cinema a la Fresca, que amb anterioritat ha portat als exteriors del recinte les pel·lícules El Pregón, Marte i Kunfu Panda 3.