El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) manté l’èxit en la seva tercera edició

559
CUEME
CUEME

Prop de dos-cents alumnes de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda i Lola Anglada, han participat aquest matí en l’acte de cloenda del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) que ha tingut lloc a la sala d’actes del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. El projecte CUEME, que impulsen l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques als alumnes de Primària.

El tercer projecte CUEME ha finalitzat amb l’acte de cloenda on els alumnes i escoles participants han recollit un diploma acreditatiu. En l’acte, l’alcalde Xavier Fonollosa ha assegurat que “la mentalitat emprenedora o empresarial que aquest país ha permès a aquests nois i noies conèixer tot un procés de crear una cooperativa a través de la iniciativa, l’esforç col·lectiu i individual i el treball en equip”.

Un procés emprenedor i enriquidor de valors

Durant el curs els alumnes de cicle superior de Primària de les escoles Mercè Rodoreda, José Echegaray i Lola Anglada han creat, gestionat i tancat una cooperativa, durant aquest curs 2015-16. El projecte CUEME ha comportat la constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital social a aportar per cadascun dels socis…), l’elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, difusió i comunicació, producció i venda, aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social i avaluació de la feina feta.

En l’acte hi ha assistit Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de l’Àrea de Cultura, d’Educació i Esports de la Diputació de Barcelona. Homet ha assegura que “l’objectiu és que d’aquí a massa anys, aquests nois i noies puguin crear una empresa o un negoci o formar part de la directiva d’un club esportiu o d’una entitat o ser l’alcalde del poble. Aquest projecte que impulsem des de la Diputació prepara als alumnes com una eina d’aprenentatge per al dia de demà”

Tres anys de consolidació

El projecte tindrà continuïtat el curs vinent. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluís Amat ha assegurat que “el projecte era previst incloure una escola per cada municipi però amb el suport de la Diputació hem incrementat una escola més cada curs. L’èxit d’aquest projecte és molt gran i vull agrair la implicació d’infants, professorat i famílies”.

Cultura Emprenedora a l’Escola es va iniciar al curs 2011-2012 en set escoles de set municipis de la província de Barcelona. Durant el curs escolar 2014-15, van participar al projecte un total de 34 ens locals, 86 escoles i 146 cooperatives. La promoció de la cultura emprenedora entre l’alumnat “afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica.

En l’acte també hi ha assistit Núria Canal, regidora d’Ensenyament i de coordinació de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell i els representants d’entitats socials, de les cooperatives, tutores i directores dels centres educatius.