El projecte +KESPORT vol millorar el rendiment esportiu i personal de jugadors i equips

431

L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva, han assistit aquest divendres a la presentació de +KESPORT, que ha tingut lloc al Centre Cultural. El programa vol reconèixer la integració dels valors socials i esportius dels clubs catalans, entre ells l’Associació Esportiva Martorell. La presentació ha anat a càrrec d’Albert Ginés, coordinador d’activitats del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), Irene Burgillos, coordinadora territorial del programa, David Minove, coach esportiu, i Rubén González, promotor d’activitats de la Federació Catalana de Futbol.

La coordinadora territorial Irene Burgillos ha explicat que el projecte “sorgeix de la Secretaria General de l’Esport i la Federació Catalana de l’Esport per tal de dotar d’eines als entrenadors i jugadors amb l’objectiu de millorar el rendiment esportiu i personal, tant de l’individu com de l’equip”. La xarxa “està formada per 72 clubs, de les 14 demarcacions territorials de la Federació Catalana de l’Esport, i treballa 11 habilitats en el terreny de joc, preses de les habilitats per la vida que proclama l’Organització Mundial de la Salut”, com són l’empatia, l’autoconeixement i les relacions interpersonals.

El programa ofereix recursos per a que els infants adquireixin als entrenaments competències que els permetin desenvolupar-se millor en la seva vida quotidiana. Estableix noves vies de comunicació i relació amb les famílies i la comunitat entre totes les persones implicades al projecte. A nivell de club, aporta un sentiment de pertinença i visibilitat pública, així com suport en material esportiu i equipaments.

Els clubs participants compten amb el suport d’un coach que acompanya i guia als entrenadors per tal de facilitar eines i recursos didàctics per integrar el treball dels valors i l’educació emocional en els seus entrenaments. “El coach vol ser el referent indispensable de l’entrenador, fomentar el treball de les habilitats per optimitzar la formació esportiva i personal del nen o nena”, ha indicat la coordinadora.

Set equips de futbol sala de l’Associació Esportiva Martorell, dels dotze per al curs 2016-2017, participen d’aquest projecte. Es tracta dels conjunts d’edats prebenjamí, benjamí i aleví (71 esportistes), que estan assessorats pel coach David Minovis, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) i amb titulació específica en l’àmbit del futbol.

Minovis ha dit que la seva tasca és “acompanyar i donar suport als entrenadors en la realització de les activitats per treballar les habilitats en el terreny de joc i sistematitzar per escrit el seguiment”. El coach estableix “un feedback amb els entrenadors per tal que aquests apliquin les matèries de manera adequada i siguin capaços d’autoavaluar-les”.

L’alcalde Fonollosa ha aprofitat per recordar que Martorell “és un dels municipis amb una ràtio més alta d’esport federat de base que pretén que els nois i noies practiquin esport en una disciplina reglada, però alhora educar-los i forjar la seva personalitat”. Alguns dels valors que promulga +KESPORT “són bàsics per la seva vida, com la disciplina, el pensament crític, el treball en equip o el mecanisme de presa de decisions”.

Presentació oficial a l’Hospitalet
El proper dijous 2 de febrer, a les 19.00h, el camp de futbol de Can Boixeres (Hospitalet de Llobregat) acollirà la presentació oficial de +KESPORT. A l’acte hi assistirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els presidents de les diputacions, el secretari General de l’Esport, el president de la FCF, alcaldes i regidors dels municipis on s’està desenvolupant el projecte.

L’acte serà retransmès en directe per Esport 3 i presentat pel periodista de TV3 Bernat Solè. De l’AE Martorell és previst que hi assisteixin jugadors del club amb les seves famílies, el coordinador de l’entitat Víctor González, i el responsable d’activitats del PMSAMP, Albert Ginés.