El PSC de Martorell dona a conèixer la seva llista electoral, encapçalada per Lluís Tomàs

1037
Presentació llista PSC
Presentació llista PSC

Els socialistes martorellencs han triat l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural per presentar aquest divendres la seva llista a les Eleccions Municipals del 26 de maig, liderada per Lluís Tomàs. L’acte ha estat conduït pel número 3, Toni Carvajal, i ha comptat amb l’assistència de la diputada al Congrés, Sònia Guerra.

La justícia social i les persones centren el programa electoral del PSC de Martorell, segons ha afirmat el candidat Lluís Tomàs. En aquest sentit, es comprometen a “exigir a la Generalitat l’augment de places públiques per a les nostres residències de gent gran”, i fer que el servei d’autobús urbà sigui gratuït per als col·lectius més vulnerables. Propugnen la recerca de feina per a persones amb discapacitat, i incloure aquest col·lectiu en els parcs i zones d’esbarjo amb mobiliari adaptat. A més, remodelar i ampliar les instal·lacions del Centre Ocupacional de Can Serra.

Pel que fa a l’ensenyament, volen “dotar el pressupost municipal d’una partida per universalitzar l’educació de 0 a 3 anys i la gratuïtat del material escolar a primària”. També “crear un fons econòmic per ajudar els universitaris i estudiants de grau mitjà i superior en les despeses de transport o taxes”.

LLuís Tomàs, candidat PSC

Tomàs ha afirmat que Martorell “segueix tenint la taxa d’atur més elevada a la comarca” i que “cal cercar altres polítiques per fomentar l’ocupació entre els joves, les dones i els majors de 45 anys”, tot promovent cursos de formació específica i gratuïta per a aturats.

El PSC aposta per consolidar “ajuts econòmics per al pagament del lloguer de l’habitatge habitual a joves d’entre 18 i 35 anys, per facilitar la seva emancipació”. A més, crear un programa de cessió d’habitatges adreçat a diferents barris, especialment La Vila, per a la captació de pisos buits i la cessió d’aquests al Fons de Lloguer Social de l’Ajuntament.

Lluís Tomàs, candidat PSC

L’alcaldable ha asseverat que el PSC és “el partit del carrer”. “La gent vol que els polítics siguin útils a la ciutadania i aquest és el nostre repte. El poble vol proximitat i que se l’ajudi, com hem ajudat a frenar els desnonaments de pisos en mans de grans tenidors o bancs”.

LLuís Tomàs, candidat PSC

Per últim, Tomàs s’ha ofert a constituir la Regidoria del Benestar Animal per al respecte i atenció als animals de companyia, impulsar “una línia d’ajuts econòmics directes per a la compra de productes especials sense gluten per a les persones amb celiaquia”, i dissenyar un Pla Estratègic de l’Esport “on un dels principals objectiu sigui potenciar l’esport femení per donar-li visibilitat”.

Sònia Guerra, diputada socialista al Congrés, ha explicat que “propostes com vincular les pensions a la Constitució, incrementar el salari mínim interprofessional als 1.100 euros, defensar l’economia circular, lluitar contra el canvi climàtic, l’abolició de la prostitució, o el dret a viure i a morir dignament, les volem per a Espanya, Catalunya i per Martorell. Una Espanya, una Catalunya i un Martorell on hi capiguem tots. La millor persona per defensar aquestes idees a Martorell és Lluís Tomàs, qui té experiència en la política local i és diputat a la Diputació de Barcelona. Coneix l’administració i les polítiques públiques que s’han de prioritzar, així com les necessitats del vostre municipi”.

Sònia Guerra, diputada al Congrés