El PSC defensa a Martorell ser l’única alternativa de govern a partir del 20 de desembre

321

El PSC va dur a terme un acte electoral a l’Auditori aquest divendres al vespre transmetent que la candidatura encapçalada per Pedro Sánchez és l’única alternativa de govern a Mariano Rajoy. La número 17 de la llista per Barcelona i Secretària de Polítiques de Discapacitat Pilar Díaz va incidir en recuperar les lleis que promoguin l’autonomia personal. També va reclamar un bon sistema d’ensenyament i de formació profesional per a qui té alguna discapacitat. Isabel López, número 7, es va referir al PSC com a eina per recuperar els drets dels treballadors i eliminar la reforma laboral popular. El portaveu local Lluís Tomás va abogar per repetir victòria electoral a Martorell.

Som la solució és l’eslògan escollit en aquesta contesa electoral per part de la formació socialista. Pilar Díaz va destacar que “no és un simple eslògan, sinó que són fets”. La candidata va criticar “que el PP s’hagi carregat lleis com la de promoció de l’autonomia personal i la de suport a la dependència, i que CiU, amb el suport d’ERC, hagin rematat la feina aquí”. Va explicar que “aquestes polítiques han expulsat del sistema 19.500 persones a Catalunya, i que més de 100.000 a tot l’estat han mort sense poder gaudir del servei o la prestació que els pertocava”. Finalment, va referir-se a la derogació de la LOMCE i a la creació d’un “nou pacte educatiu a nivel estatal, que inclogui l’educació inclusiva de tothom qui té discapacitat, el dret a l’educació i a la formació profesional”. Aquesta via podria solucionar el 40% d’atur que, tal com explicava Díaz, es produeix entre les persones amb discapacitat.

Isabel López va dir que “el dia 20 de desembre només hi ha dues opcions de govern: Rajoy o Pedro Sánchez. De Rajoy, no cal dir-ne res, però de Pedro Sánchez cal destacar el programa en educació, sanitat, pensions i treball i la voluntat de recuperar tots els drets socials perduts en aquest país”. López va afegir que “som la solució, fins i tot pensant en Catalunya, ja que proposem un canvi de la Constitució per reconèixer Catalunya en els termes de l’Estatut, negociar un nou sistema de finançament i perquè hi hagi diàleg entre els dos governs”. També va reclamar “l’eliminació de la reforma laboral, i el fet de recuperar l’equilibri en les relacions entre l’empresa i els treballadors, amb un nou estatut dels treballadors que els permeti recuperar tots els drets”.

El portaveu local, Lluís Tomás, va recalcar que “a Martorell sempre hem aconseguit guanyar les eleccions generals, i volem tornar a fer-ho, a través d’actes petits com aquest, en el que expliquem a la gent què volem fer”. A nivell estatal, els tres conferenciants van mostrar-se optimistes amb els resultats que pugui obtenir la seva formació i van reiterar que el PSC-PSOE és “l’única alternativa de govern al Partit Popular”.