El PSC és la força més votada a Martorell en les Eleccions Generals d’aquest diumenge

1139
Eleccions Generals 2019

El PSC ha estat la formació guanyadora a Martorell en les Eleccions Generals al Congrés i al Senat incrementant en més de 1.700 vots respecte les darreres eleccions generals de 2016. Per darrere seu s’ha situat Esquerra Republicana, que ha augmentat de prop de 1.400 vots i s’ha posicionat per sobre de l’anterior guanyadora, En Comú Podem. La participació a Martorell s’ha enfilat més de 10 punts i ha arribat al 76,4%. Els portaveus de les formacions amb representació municipal han valorat els resultats.

La formació socialista ha obtingut un total de 4.165 vots (29,41%) i ha passat de ser tercera a primera força en unes generals, guanyant 1.714 vots. El portaveu a Martorell, Lluís Tomás, destacava que “és un resultat molt important perquè fa unes quantes eleccions que no guanyàvem a Martorell. A més, hem sigut segons a Catalunya, i el resultat a nivell estatal consolida el treball dels darrers 10 mesos del govern de Pedro Sánchez”.

Lluís Tomás, portaveu del PSC a Martorell

Esquerra Republicana de Catalunya també ha experimentat un gran augment en xifres absolutes i relatives. Els seus 2.994 vots signifiquen 1.380 més que en la darrera cita i guanyar 7,6 punts percentuals, arribant al 21,14%. Pel portaveu republicà, Adolf Bargués, “és tota una alegria, una recompensa a tants anys de lluita. Ens deien que la gent del 155 estava més convençuda, però la causa independentista, la injustícia, el projecte de país i la llibertat s’han anat imposant”.

Adolf Bargués, portaveu d'ERC a Martorell

Dinàmica contrària la d’En Comú Podem, que ha caigut al tercer lloc amb 2.533 vots i el 17,9%. La formació morada va ser la clara guanyadora en les eleccions de 2016 fregant el 30% dels sufragis, però en aquesta edició ha perdut 1.016 vots. Laura Ruiz, representant de Movem Martorell, ha fet una lectura en clau de pactes: “el que compta és la capacitat de fer aliances i blocs. A Martorell han guanyat les forces d’esquerres i clarament sobiranistes”.

Laura Ruiz, portaveu de Movem Martorell

Ciutadans s’ha situat quarta amb 1.707 (12,05%), augmentant 269 vots i pràcticament mantenint el percentatge.

Junts per Catalunya amb 1.008 vots (7,12%), fet que li suposa un descens de 160 i del 2,6%. Lluís Esteve ha destacat la disparitat de guanyadors a Martorell “en cada elecció, que s’ha vist en les generals i en les eleccions al Parlament de Catalunya, per exemple” i ha afegit que “els ciutadans trien en funció de les necessitats i del moment, i hi ha hagut una concentració important de vot en el PSC per evitar un tripartit amb Vox i d’ERC a Catalunya”.

Lluís Esteve, portaveu de Junts per Catalunya a Martorell

El Partit Popular ha passat de ser quarta a sisena força perdent prop de les dues terceres parts dels vots. La formació blava ha rebut 657 suports (4,64%), per 1.462 (12,17%) el 2016. Vicente Casal, portaveu municipal amb representació a l’Ajuntament, ha reconegut que “la nit no ha estat bona a nivell estatal, autonòmic i local. Hem pagat una mala planificació i hem recollit el que s’ha sembrat tants anys. Hem de donar un cop de volant per recuperar la confiança de totes les persones que hem perdut”.

Vicente Casal, portaveu del PP a Martorell

Per sota seu, Vox ha obtingut 519 vots (3,66%); el PACMA 234 (1,65%) i el Front Republicà 196 (1,38%). Han seguit Recortes Cero (36); el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC) (14); el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) amb 12; Convergents (11) i Izquierda en Positivo (IZQP) amb 5. Hi ha hagut 71 vots en blanc i 84 vots nuls. La jornada s’ha desenvolupat sense incidents en les 35 meses repartides en 12 punts de votació.