El Punt de Trobada i el Sala 5 duran dissabte al Pavelló el 9è Torneig Vila de Martorell

761
8è Torneig Futbol Sala Inclusiu
8è Torneig Futbol Sala Inclusiu

El Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental del Baix Nord i el Club Sala 5 Martorell organitzen dissabte, 15 de setembre, el 9è Torneig de Futbol Sala Vila de Martorell. Un total de 16 equips competiran al Pavelló Esportiu Municipal, de 9.30 a 19.00h, per tal de demostrar que l’esport pot ser accessible a tothom.

El Torneig de Futbol Sala Inclusiu s’ha reconvertit enguany en el Torneig de Futbol Sala Vila de Martorell, gràcies al conveni que el Club Social Punt de Trobada va signar a l’abril amb el Sala 5. D’aquesta manera, passa a ser un certamen esportiu accessible a tothom amb un caire popular, segons ha expressat l’educador social del Punt de Trobada Roger Trilles.

Roger Trilles, educador social Punt de Trobada

El torneig va ser creat per facilitar l’accés al futbol sala a les persones amb algun trastorn mental i ajudar a normalitzar-ne la pràctica. L’esport i l’activitat física permeten millorar la qualitat de vida i fomentar el contacte entre diversos col·lectius, afavorint els vincles i la participació a la comunitat.

Les persones que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social, tenen certes dificultats per l’accés a espais normalitzats per la pràctica esportiva. Que aquestes persones practiquin esport entre elles, només en perpetua la situació i és contraproduent en el seu procés d’inclusió a la comunitat.

A la jornada hi participaran unes 160 persones en 16 equips, inscrites de forma prèvia. En aquests equips hi pot participar qui vulgui. Com a novetat, el torneig durarà tot el dia, augmentant així el nombre de partits que disputarà cada equip. Per aquest motiu, hi haurà activitats paral·leles al llarg de tot el dia.

Roger Trilles, educador social Punt de Trobada

Des de la primera edició, l’any 2010, aquesta cita inclusiva no ha parat de créixer. El torneig va començar al carrer i amb baixa participació, però a la segona edició ja es va traslladar al Pavelló Esportiu Municipal amb nou format, la participació de 16 equips i més de 200 persones entre jugadors, espectadors i voluntaris. A partir de 2014, es va incloure la figura del padrí del torneig, enguany pendent de confirmació.

Per cinquè any consecutiu, al torneig hi participarà l’equip Ajuntament de Martorell, format per regidors dels grups polítics representats al consistori, tant del govern com de l’oposició.