El Punt de Trobada i el Sala 5 reivindiquen esport sense barreres i etiquetes en el 9è Torneig Vila de Martorell

1053

Per novena edició, el Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental del Baix Nord ha organitzat el Torneig de Futbol Sala Vila de Martorell, enguany de la mà del Club Sala 5 Martorell. Un total de 16 equips han participat en una jornada que aquest any ha batut tots els rècords i que ha comptat amb el nombre màxim de participants fins a la data.

“Creiem que compartir espais pot ser molt enriquidor per a tothom. Tothom té dret a fer esport, tothom sap que l’esport beneficia la nostra salut, però l’esport accessible sense barreres i sense prejudicis, fomenta la inclusió i contribueix a una societat més empàtica i justa”. Així acabava Roger Trilles, educador social del Punt de Trobada, la presentació del 9è Torneig Vila de Martorell que ha arrencat a les 9:30h al Pavelló Esportiu Municipal per donar pas a una jornada d’esport i inclusió.

En aquest esdeveniment hi ha participat al voltant de 160 persones repartides en 16 equips, inscrites de forma prèvia. Com a novetat, el torneig durarà tot el dia, augmentant així el nombre de partits que disputa cada equip. Enguany, les inscripcions es van tancar tan sols deu dies després de la seva obertura, fet que demostra la consolidació d’aquest torneig.

El torneig va ser creat per facilitar l’accés al futbol sala a les persones amb algun trastorn mental i ajudar a normalitzar-ne la pràctica. Com comenta l’educador social Roger Trilles ”l’esport és una gran eina per acompanyar la persona que ha patit un problema de salut mental en el seu procés de recuperació i d’inclusió a la comunitat.”

Roger Trilles, educador social Punt de Trobada

El Torneig de Futbol Sala Inclusiu s’ha reconvertit enguany en el Torneig de Futbol Sala Vila de Martorell, gràcies al conveni que el Club Social Punt de Trobada va signar a l’abril amb el Sala 5. D’aquesta manera, passa a ser un certamen esportiu accessible a tothom amb un caire popular i que, tal com comenta el vicepresident del Sala 5 Xavi Torres, la relació entre els dos clubs continuarà al llarg de tota la temporada.

Xavi Torres, vicepresident Sala 5 Martorell

Per cinquè any consecutiu, al torneig hi ha participat l’equip Ajuntament de Martorell, format per regidors dels grups polítics representats al consistori, tant del govern com de l’oposició. Roger Trilles ha agraït una vegada més aquesta iniciativa. “Per molt allunyats que puguin estar en la seva manera de pensar i de fer, un cop l’any es posen d’acord per demostrar que és possible si la causa s’ho mereix”.

Roger Trilles, educador social Punt de Trobada

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha tornat a ser un dels membres d’aquest equip Ajuntament de Martorell i ha destacat la bona feina que des del Club Punt de Trobada i enguany també el Sala 5 fan en l’organització d’aquest torneig.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell