El Punt de Trobada i el Sala5 uneixen esforços signant un conveni per a la inclusió en l’esport

1079
Xavi Torres (Sala5) i Vicenç Mateu (Club Social) mostren l'acord de col·laboració
Xavi Torres (Sala5) i Vicenç Mateu (Club Social) mostren l'acord de col·laboració

El Club Social Punt de Trobada i el Club Sala5 Martorell van signar el passat abril un conveni de col·laboració per fomentar la pràctica esportiva inclusiva. L’acord incorpora l’equip de futbol sala creat pel Club Social el 2014 dins l’organigrama de l’entitat esportiva, i la coorganització del torneig de futbol sala inclusiu del setembre. Les dues entitats fa anys que col·laboren plegades i valoren com a molt positiu l’acord.

L’equip va ser creat l’any 2014 i l’acord representa “una empenta definitiva per la inclusió i per facilitar l’accés a la pràctica esportiva, tenint en compte que va néixer com a eina d’inclusió social de persones amb un diagnòstic de salut mental”. Així ho afirmava al Radioesport de Ràdio Martorell l’educador del Club Social Punt de Trobada, Roger Trilles.

Roger Trilles, educador del Club Social Punt de Trobada

La propera temporada l’equip continuarà jugant a la Lliga Esport Salut, però passarà a lluir l’uniforme vermell del Sala5 Martorell i incorporarà els dos escuts de sengles entitats a la samarreta. El secretari del Sala5, Xavi Velasco, comenta que “ens sentim orgullosos d’incloure aquest equip en el nostre organigrama, ja que donem un pas endavant no només com a club, sinó a nivell social, per lluitar per fer desaparèixer les barreres”.

Xavi Velasco, secretari del Club Sala5 Martorell
Mateu i Torres mostren la nova samarreta de l’equip després de l’acord

El segon punt del conveni de col·laboració incorpora el Club Sala5 Martorell en l’organització del Torneig de Futbol Sala Inclusiu que organitza des de fa 8 anys el Club Social. Una de les novetats principals serà el canvi de nom en la propera novena edició, i passarà a denominar-se Vila de Martorell.

Fins ara, l’entitat vermella aportava “jugadors del primer equip i del juvenil per a fer d’àrbitres dels partits”, explica Velasco, i a partir d’ara coorganitzarà “un torneig que tot i tenir el mateix número d’equips, es disputarà durant tot el dia”, afegeix Trilles.

Roger Trilles (Punt de Trobada) i Xavi Velasco (Sala5 Martorell)

El torneig se celebrarà el dissabte 15 de setembre i podria ser apadrinat per algun jugador de la Primera Divisió de Futbol Sala.