El Punt Lila vetllarà per una Festa Major lliure d’agressions sexuals i comportaments sexistes

2191
Col·lectiu El Bloc
Col·lectiu El Bloc

Els martorellencs i martorellenques esperen amb ganes que arribi la Festa Major els dies 14,15 i 16 d’agost per gaudir d’una de les celebracions més important del municipi. La música, la tradició i el bon ambient haurien de ser els protagonistes de qualsevol acte festiu, però també poden ser escenari d’agressions sexistes que queden amagades entre la multitud. Per eradicar aquesta xacra, garantir la seguretat i el gaudi de totes les persones, la Festa Major incorporarà enguany un Punt Lila, impulsat pel col·lectiu El Bloc amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.

Martorell s’afegeix a la necessitat de donar resposta a les agressions i comportaments sexistes, tant en forma d’assetjament, violència, mirades i actituds lascives, tocaments corporals sense permís o comentaris ofensius o degradants i agressions LGTBIfòbiques. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, recorda que aquestes diferents tipologies d’agressions i comportaments poden tenir lloc també durant les activitats festives. Per aquest motiu ubicaran un Punt Lila al carrer Josep Vilar el dimecres, 15 d’agost, de 23.00 a 04.00h , i el dijous, 16 d’agost, de 23.00 a 03.00h.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Les voluntàries del Punt Lila informaran, atendran i donaran suport per tal d’eradicar aquest tipus de comportaments. La membre d’El Bloc Alba Cruz diu que defensen la idea que “només un sí és un sí, és a dir, si una de les parts no diu que sí, aleshores és un no. Cal posar èmfasi en el consentiment explícit d’ambdues parts”.

Alba Cruz, membre El Bloc

En cas de patir una agressió o sentir-se assetjada, és necessari deixar clar a la víctima que està lliure de qualsevol culpa. Cal que aquesta busqui un lloc segur i que sàpiga que té tot el dret a dir que no. Si es presencia una agressió, girar l’esquena ens fa còmplices, cal actuar i oferir el nostre suport per responsabilitat.