El Punt Òmnia de Martorell ofereix un taller d’estimulació cognitiva per a gent gran

531
Punt Òmnia Martorell
Punt Òmnia Martorell

Durant el segon trimestre de 2019, el Punt Òmnia ha recollit una de les demandes més sol·licitades entre les persones participants: poder fer reforç mental i treballar l’agilitat, i la memòria amb persones de més de 60 anys. Així és com vuit alumnes han assistit, des del mes de març fins a finals de juny, al Punt Òmnia del Complex Educatiu Torrent de Llops, un cop per setmana, per exercitar la seva ment i prevenir el deteriorament cognitiu.

Aquest taller, que té com a objectiu “mantenir i reforçar el funcionament de la ment, ha estat una petició d’algunes persones assistents al Punt Òmnia, que volien aprofundir en aquests exercicis”. Són alumnes “amb necessitats especials i d’edat avançada amb els que fusionem exercicis de gimnàstica mental amb ús de les TIC”, ha afirmat la dinamitzadora del Punt Òmnia, Monserrat Safont.

“També fem una introducció prèvia i teòrica per a situar les persones en aquesta temàtica, de manera que aprenen què són les funcions cognitives del cervell, les distingeixen i fins i tot fan exercicis escrits a casa per a aprendre a detectar i diferenciar-ne els diferents tipus” ha dit Safont. El Punt Òmnia treballa l’estimulació cognitiva mitjançant les TIC amb recursos en línia com envejeceractivos.com, ejerciciosdememoria.org i amb altres webs de recursos com les de la Mútua Madrileña o La Caixa.

Montserrat Safont, dinamitzadora Punt Òmnia

L’acollida d’aquesta activitat d’estimulació cognitiva, retentiva mental i memòria ha estat tan aplaudida que Safont ha avançat que s’allargarà durant el mes de juliol. “És un taller que té moltíssima demanda i cada dia hi assisteixen més participants que, certament, no només són d’una franja d’edat avançada, sinó que també hi assisteix gent amb necessitats especials” ha conclòs.