El Punt Òmnia programa activitats per apropar les noves tecnologies a la població

949
Cloenda curs Punt Òmnia
Cloenda curs Punt Òmnia

El Punt Òmnia de Martorell, ubicat al Complex Educatiu Torrent de LLops, programa noves activitats per apropar l’accés de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El servei, adscrit a la Xarxa Òmnia de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, s’adreça a la població general, però amb discriminació positiva vers les persones amb dificultats d’accés a les tecnologies, per tal d’evitar la seva exclusió de la comunitat. Es posa especial èmfasi en les persones en situació d’atur, infants i joves, gent gran i famílies.

L’espai està equipat per al seu ús públic i gratuït; compta amb el suport de professionals que assessoren els usuaris i imparteixen tallers específics. Sergi Aragonès, tècnic d’Integració Social i dinamitzador del Punt Òmnia de Martorell, comenta que la intenció és “apropar la gent a les tecnologies de la comunicació i la informació, i aprendre a fer-les servir per treballar-les de manera comunitària”.

Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia

El perfil d’usuari del Punt Òmnia és “majoritàriament gent gran, però volem potenciar les activitats per a infants i joves”. També “fem cursos per a persones estrangeres que als seus països no tenien accés a les noves tecnologies, així com formació per a persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya i que tenen dèficit el l’ús de les noves tecnologies”, apunta Aragonès.

Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia

El Punt Òmnia posa en marxa tots els dilluns, de 9.30 a 11.00h, sessions per aprendre a fer tràmits online amb suport professional, com demanar cita per al DNI o fer-se un certificat digital. Les persones estrangeres sense coneixement en noves tecnologies, poden descobrir les TIC els dilluns, d’11.00 a 12.30h (cal inscripció prèvia). Els equips informàtics connectats a la xarxa també es poden fer servir lliurement per navegar, jugar o cercar els dilluns, de 12.30 a 13.30h.

Els dimecres, de 9.30 a 11.00h, fan sessions per aprendre a fer servei programari lliure, serveis webs i noves tendències. Els dimarts i dijous, d’11.00 a 12.30h, s’obre un espai de trobada per treballar els interessos propis dels participants (cal inscripció prèvia).

Per als joves, s’organitzen píndoles de tallers i xerrades variats sobre TIC i temes d’interès general els dimecres, d’11.00 a 12.30h (cal inscripció prèvia), i properament activitats els divendres a la tarda.

Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia

Informació i inscripcions els dilluns, de 12.30 a 13.30h, i els divendres, de 18.00 a 19.00h. Si formeu part d’una entitat de Martorell, podeu informar-vos sobre les cessions d’espais per a grups i associacions del poble. El Punt Òmnia es troba al Complex Educatiu Torrent de Llops (c/ Josep Tarradellas, 11), telèfon 93 775 25 38 i correu electrònic martorell@xarxaomnia.gencat.cat.

Punt Òmnia