El punt Reempresa a Martorell és un dels que obté millors resultats de la demarcació de Barcelona

559

El punt d’atenció del Reempresa del Molí Fariner s’ha situat en el quart lloc del rànquing de resultats dels 35 centres de la demarcació de Barcelona i lidera el grup dels de dimensió mitjana. Durant els anys 2016 i 2017, Martorell va atendre 128 reemprenedors, la xifra més alta de tots els centres barcelonins. Alhora, va atendre 14 petites i mitjanes empreses que volien cedir el negoci a un altre propietari i va gestionar amb èxit 7 casos.

La Diputació de Barcelona ha publicat les dades del Termòmetre Reempresa, resultats d’un programa que posa en contacte persones que han de tancar la seva petita o mitjana empresa i d’altres disposades a prendre el relleu. Són les xifres dels 35 punts d’atenció de les comarques barcelonines en el període comprès entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de desembre. Desprenen que el Molí Fariner, seu de la regidoria de Promoció Econòmica, lidera el rànquing de centres de dimensió mitjana i que és el quart amb millors xifres globals.

Una de les dades locals més rellevants és el número de reemprenedors atesos: 128. És la xifra més alta i representa el 8,7% del total provincial (1.461), per damunt dels punts d’atenció de Sabadell (97) o Badalona (96). A més, el Molí Fariner ha atès en aquest període 14 empreses cedents, i han registrat 7 casos d’èxit –quan el relleu entre cedent i reemprenedor ha estat possible-.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, detalla que “som líders de la ‘nostra lliga’ de centres d’atenció del Reempresa de dimensió mitjana”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Amat creu que “són uns resultats molt satisfactoris, perquè apunten que estem ajudant a que hi hagi negocis que no tanquin”, i elogia “3 coses: l’actitud, l’aptitud i l’experiència que posa tot l’equip de professionals que des del Molí fa aquest assessorament de manera totalment gratuïta”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Les bones xifres han fet que, com explica Amat, el Molí Fariner hagi rebut de la Diputació de Barcelona una injecció econòmica de 18.150 euros.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Adherits al Reempresa des del 2015

El Molí Fariner acull, des de 2015, un dels 80 punts d’atenció de tot el país i un dels 35 de la demarcació de Barcelona del Reempresa. El programa l’impulsa la CECOT (patronal multisectorial per a la promoció de les empreses catalanes) i Autoocupació de la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona i altres ens. Té com a objectiu promoure i facilitar el relleu al capdavant de les petites i mitjanes empreses, esdevenint la solució per a que els negocis que per raons de jubilació o de viabilitat són a punt de tancar puguin continuar en mans d’altres reemprenedors interessats.

L’estadística del Reempresa analitza tres variants: el número de reemprenedors gestionats, els cedents gestionats -número d’empresaris que haurien de tancar el seu negoci per jubilació o altres motius i que volen cedir-lo a algun reemprenedor-, i els casos d’èxit -traspassos exitosos entre el cedent i el reemprenedor-.