La Fundació Johan Cruyff ha refermat el seu idil·li amb Martorell i ha posat en funcionament aquesta tarda el quart Pati 14 en un centre educatiu martorellenc. L’Escola José Echegaray ja gaudeix d’una nova zona de jocs al pati de les seves instal·lacions.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, i els alumnes del centre, des de P3 fins a 6è de Primària, han rebut els membres de la fundació, presidida per la filla de l’exjugador i exentrenador del FC Barcleona Johan Cruyff, Susila Cruyff.

La filosofia de la Fundació Cruyff passa per premiar els valors que aporta l’esport, més enllà dels resultats. Per això proposa 14 regles de joc, entre les quals hi ha el respecte o el treball en equip a l’hora de practicar esport. Cruyff, que aconseguir la primera copa d’Europa del FC Barcelona, va treballar perque cap nen es quedés sense jugar i tots tinguessin les mateixes oportunitats. Els Pati 14 a les escoles, els Cruyff Court (del qual Martorell compta amb un) i els torneijos 6vs6 són les activitats que la fundació de l’astre holandès ha engegat per estendre l’esport i el joc a tots els infants.

El Pati 14 de l’Escola Jose Echeagary compta amb una pista d’atletisme en format reduït, un cercle a terra per jugar a corda o altres jocs d’espais, i un mural a la paret per practicar la punteria. Els alumnes de 4t de Primària han estat els encarregats d’escollir els jocs del seu pati i han treballat com posar en pràctica els valors que defensen. Avui han desfilat amb els cartells de cadascun d’aquests valors davant la resta d’alumnes i familiars, guiats pel periodista Edgar Fornós, l’encarregat de presentar l’acte.

La directora de l’Escola José Echegaray, Cristina Dalmau, ha reconegut que l’essència de les activitats de la Fundació Cruyff combina a la perfecció amb la de l’escola, adscrita com a centre Unesco.

Cristina Dalmau, directora Escola José Echegaray

Dalmau ha explicat que la implicació dels alumnes de 4t de Primària ha engrescat la resta i han aconseguit un pati 14 per a totes les edats.

Cristina Dalmau, directora Escola José Echegaray

Els Echega Cruyff, reconeguts com a campions

L’equip guanyador del torneig 6vs6 local, els Echega Cruyff, han estat protagonistes d’una de les activitats que s’han celebrat durant la posada en funcionament del Pati 14. Els martorellencs van imposar-se en la fase local i jugaran la territorial prèvia al torneig estatal de torneig 6vs6 a Igualada.