El Red & Wine Experience proposa als assistents un joc de sabors contrastats entre vins i catànies

369

El sommelier Toni Albiol, de l’establiment martorellenc Enoteca Divins, va proposar aquest divendres a la Casa de Cultura de La Vila l’activitat Red & Wine Experience. Proposava una fussió de vuit vins amb idèntic número de catànies, amb l’acompanyament del mestre xocolater Xavier Casanella. L’objectiu era demostrar que, a més de buscar maridatges per afinitat de gustos, també se’n pot fer per contrast d’aromes.

Quaranta-dues persones van viure aquesta experiència inclosa dins del programa dels Racons del Vimart de les festes del Roser, en la que es feia un tast de vuit vins “molt bons, de cellers tan coneguts com Agustí Torelló i Mata, Albet i Noya, Juvé i Camps, Parés Baltà o Vinya dels Aspres” destacava Albiol. Aquesta part líquida s’acompanyava d’una sòlida composada per catànies, el dolç més característic del Penedès i un dels més coneguts de Catalunya. Xavier Casanella va presentar vuit catànies de colors, sabors i textures diferents, fetes amb diverses xocolates i ingredients.

Albiol destacava que més que maridar per afinitat, l’experiència pretenia “demostrar que els postres dolços no només es poden emparellar amb vins dolços, sinó que també els podem maridar per contrast, amb un sabor que sigui totalment contrari”. Això fa possible que tothom qui hi participa noti “diferents papil·les gustatives i experimenta combinant sabors dolços, amargs, acids i salats”.