El Russian Classical Ballet portarà dissabte a El Progrés ‘El Trencanous’ de Txaikovski

554

El Russian Classical Ballet interpretarà, aquest dissabte 16 de gener (18.00h) a El Progrés, El Trencanous, l’obra clàssica de Txaikovski, representada per primera vegada el 1892, que recrea un conte de Nadal, un viatge al reialme de la fantasia. Encara hi ha entrades anticipades disponibles al preu de 20 euros.

El Trencanous és un conte de Nadal en dos actes, tres taules i 15 escenes, i una coreografia d’una durada aproximada de 2 hores i 20 minuts, amb l’intermedi inclòs. Explica la història d’una nena, la Clara, que rep tan sols un humil trencanous en forma de soldadet com a regal de Nadal. Malgrat aquest fet, la nena s’entusiasma amb la joguina i acaba despertant l’enveja del seu germà, que li trenca. La Clara està molt trista, però en plena nit de Nadal, el seu tiet li arregla la joguina. Quan la nena descobreix el trencanous arranjat, se li desperta un univers de fantasia: coneix el príncep trencanous, i es transporta volant al món de les fades i al Regne dels Caramels. La història vol estimular la imaginació en cadascun de nosaltres.

Russian Classica Ballet és una companyia fundada a Moscou el 2005, i la dirigeix Evgeniya Bespalova. La formen un elenc de graduats de les escoles de dansa més prestigioses de Rússia, juntament amb primers ballarins d’alguns dels teatres de més excel·lència. La companyia té la missió de recuperar la tradició i els valors del ballet clàssic rús a través d’un equip de ballarins dotats d’una tècnica molt refinada i una expressivitat dramàtica singular.

Entrades i informació

Les entrades anticipades es poden adquirir a les oficines d’El Progrés totes les tardes fins divendres 15 de gener, al preu de 20 euros per als majors de 65 anys i menors de 18, i de 25 euros per a la resta de públic. El preu a taquilla el mateix dia serà de 28 euros per al públic general, i de 25 euros per a menors de 18 i majors de 65. Per a més informació, es pot trucar al telèfon 93 775 25 86.