El Sagrat Cor corre diumenge la 6a Cursa i Marxa Solidàries per la salut mental

1255
6a Cursa Solidària Sagrat Cor
6a Cursa Solidària Sagrat Cor

La 6a edició de la Cursa i Marxa Solidàries, organitzada per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, se celebrarà el proper diumenge, 3 de juny, amb el lema ‘Entre Tots per la Salut Mental’. La sortida serà al mateix centre hospitalari, a partir de les 8.30h.

Com en anteriors edicions, l’esdeveniment oferirà diferents proves: una cursa solidària de 10 Km; una marxa solidària de 7,6 Km; una marxa solidària de curta distància (1 Km) destinada a interns del centre i persones amb discapacitat intel·lectual amb problemes físics afegits, i una cursa infantil de 500 metres per a nens i nenes d’entre 0 i 2 anys, i d’entre 3 i 10 anys.

L’esdeveniment solidari, segons explica el coordinador d’Infermeria de l’Àrea de Psiquiatria del Sagrat Cor, Carlos Márquez, vol lluitar contra l’estigma en salut mental, a partir d’obrir les portes de l’Hospital i donar a conèixer a la societat la realitat de les persones amb una malaltia mental.

Carlos Márquez, coordinador Infermeria de l'Àrea de Psiquiatria

Tots els beneficis de les inscripcions seran destinats, íntegrament, a la Fundación Benito Menni, dirigida per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús i la qual treballa per garantir el dret a la salut mental als països més desafavorits i en diferents programes relacionats amb la salut mental.

Aquest any, novament, l’organització vol solidaritzar-se amb altres col·lectius i amb els que més pateixen els efectes de la crisis. Per això demana a tots els participants, tant de la cursa com de la marxa, que aportin 1 kg d’aliment sòlid a l’hora de la recollida del dorsal. Tot l’aliment serà recollit per Creu Roja del Baix Llobregat Nord, qui s’encarregarà de distribuir-lo segons les necessitats socials.