El Sala5 recorre a la pròrroga per superar els vuitens de final de la Copa del Rei

654
Sala5 Martorell (imatge: Xavi Velasco)

El primer equip del Sala5 Martorell s’ha imposat al Barceloneta Futsal (4-2) en els vuitens de final de la Copa del Rei i jugarà la següent fase d’aquesta competició vuit anys després de l’últim cop de la seva actuació en la copa. Els gols de Josep Coca, Ramón Sánchez, Joan Rusines i Malik han estat clau per capgirar un partit que ha hagut de comptar amb sis minuts extra per saber-ne el desenllaç.

Els barcelonins, dirigits per l’exjugador del FS Martorell Òscar Redondo, han començat manant en el marcador, aprofitant la seva efectivitat de cara a porteria en un contraatac de llibre. El capità Bria ha desfet l’empat inicial ben avançada la primera meitat. Els de la Ciutat Comtal s’han fet forts en defensa per evitar les ocasions que tan Ramón i Oussama Chefrau protagonitzaven en atac.

Amb una velocitat més

En la represa, els de Víctor González s’han afanyat a igualar forces i Ramón ha avisat el porter visitant Abraham amb un xut des de lluny. I ha estat un minut més tard quan Josep Coca ha trobat fortuna. Ramón ha tret la pilota fora de l’àrea i Coca ha xutat per baix on Abraham no ha arribat a aturar i ha empatat el partit.

Els vermells han desplegat un repertori de recursos en atac, des del pivot fins a llançaments més propers que, malgrat tot, no han acabat al fons de la porteria. Els porters han tingut un paper rellevant en el tram final de la segona meitat, i és que les seves actuacions han estat clau per evitar més gols. D’aquesta manera, han estat els encarregats de dirigir el partit cap al temps afegit.

Una pròrroga decisiva

El partit s’ha desencallat en una pròrroga que ha tingut dues parts de tres minuts cadascuna. En la primera, Rafa ha fet l’1 a 2 en una acció que ha arribat quan s’havia consumit pràcticament tot el temps. Però ha calgut esperar a la segona meitat de la pròrroga per veure el Sala5 més agressiu. Jugant de cinc, els de Víctor González han tingut la paciència necessària per trobar la millor ocasió. I ha estat a través de la parella Ramón-Rusines: primer, amb l’empat a 2 de Ramón. I després, intercanviant els papers i sent Rusines qui ha rebut una passada al peu i amb què ha acabat creuant un xut fins al fons de la xarxa. Restaven encara quaranta segons i han estat els barcelonins els qui han optat pel porter-jugador per forçar un empat. Els martorellencs han recuperat la pilota i Malik, des del seu camp, ha convertit el quart que ha sentenciat el triomf.

L’entrenador Víctor González ha explicat on creu que han estat bé i ha confessat que, segons el seu parer, han fet “una pròrroga molt seriosa” on han explotat bé el joc de superioritat per superar els vuitens de final.

Víctor González, entrenador Sala5 Martorell

En els vuitens de final de la Copa del Rei, encara s’han de disputar els partits entre el CD Otxartabe i el Zierbana CDS Futsal, el CD El Valle i l’Albense i el Peligros FS i el Melistar Futsal, que tindran lloc el dimecres 11 de novembre. D’aquests tres partits, en sortiran tres guanyadors que acompanyaran el Sala5 Martorell i l’AD San Juan, el Futsal Mataró, el Nueva Elda FS, el Gran Canaria Futbol Sala i el Leis Pontevedra (per sorteig, aquests cinc conjunts han quedat exempts de jugar aquesta fase) cap a la següent fase.