El servei d’autobusos es reforça amb més parades, títols integrats i noves rutes pel cap de setmana

2230
Parada bus urbà Martorell

L’Ajuntament de Martorell continua millorant el servei d’autobús per adaptar-lo a les necessitats de mobilitat de la ciutadania. Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre, s’ha posat en marxa una campanya informativa per donar a conèixer les darreres novetats.

Martorell disposa d’un servei públic de transport d’autobús de titularitat municipal amb les línies L1, L2, L3 i L4, que opera a través de l’empresa Soler i Sauret, SA. La Línia L1 és operativa els dies feiners i els dissabtes al matí (es duu a terme el primer viatge a les 09.00 i l’últim viatge a les 14.00 hores), no funcionant els dissabtes a la tarda ni els diumenges ni festius. La Línia L2 circula només els dies feiners. Les línies L3 i L4 fan el trajecte Can Bros-Pou del Merli els dies feiners (L3) i el dissabte (L4) amb dos únics viatges al dia, un de matí i un de tarda.

Títols integrats

Per tal d’optimitzar la mobilitat els dies feiners i completar el servei de transport públic el cap de setmana, es va signar un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Martorell, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l’empresa concessionària del transport públic municipal perquè els ciutadans puguin fer ús de la flota d’autobusos de Soler i Sauret, que és concessionària del transport públic interurbà per carretera de Barcelona a Martorell, utilitzant els mateixos títols de transport locals i fent ús de les parades interurbanes situades al municipi.

Fruit d’aquest conveni, han entrat en funcionament dins del propi municipi dues noves línies. La Línia L5 està en marxa de diumenges a divendres i correspon a les línies de transport interurbà L64, L65 i L68. La Línia L6 opera els dissabtes i correspon a la línia de transport interurbà L64.

Els usuaris poden fer servir els títols següents en els trajectes entre les parades existents dins del municipi: títols propis senzills del servei de transport urbà inclosos el de tarifa reduïda o social (majors de 65 anys, menors de 7 anys, pensionistes menors de 65 anys i discapacitats), títol propi de transport urbà multi-viatge (10 viatges) tots els títols de transport integrats i títols socials de l’Autoritat del Transport Metropolità (T-10, T-16, T50-30, T-mes…).

Els nens i nenes de 4 a 16 anys empadronats a Martorell que obtinguin el títol T-16, poden fer ús del servei de transport urbà dins la zona tarifària 3B de l’Àrea del transport Urbà.

La targeta T-16 suposa un únic pagament de gestió de 35 euros, i permet fer un ús il·limitat de manera gratuïta, tant per trajectes interiors amb el bus urbà, com per trajectes interurbans dins la zona 3B, utilitzant els transports integrats de l’Àrea del Transport Metropolità com FGC, busos interurbans i Rodalies.

La zona 3B inclou pobles com Esparreguera, Abrera, Olesa de Montserrat, Castellví de Rosanes, Gelida, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní d’Anoia.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “a Martorell hem apostat sempre pel transport públic urbà, tot i que els municipis de menys de 50.000 habitants no estem obligats a tenir-lo”. A més, ha remarcat que “tenim el bitllet més barat de tota l’àrea metropolitana, precisament, per fomentar l’ús d’aquest servei”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Augment del nombre de viatgers

A banda del reforç del servei durant el cap de setmana, s’han introduït altres millores com la renovació de la flota d’autobusos, l’emissió de títols propis de transport amb banda magnètica o la nova parada al pont del Diable que connecta els autobusos de Martorell amb la Línia L2 del bus urbà de Castellbisbal.

També s’ha incrementat la informació de les línies i recorreguts a les parades, s’han repartit fulletons informatius on s’indica amb claredat les característiques del servei i els panells informatius assenyalen les correspondències amb FGC, Rodalies, Interurbans i el bus urbà de Castellbisbal. Aquestes millores han permès que el nombre de viatges/any hagi augmentat dels 139.000 viatges l’any 2015 als 180.000 viatges previstos per aquest 2018.