El Servei d’Emprenedoria del Molí Empresa guanya el ‘Dream Big Circular Economy’

891
Dream Big Circular Economy
Dream Big Circular Economy

El Servei d’Emprenedoria del Molí Empresa de Martorell ha estat un dels quatre equips guanyadors del Dream Big Circular Economy, un programa d’innovació disruptiva on es plantegen solucions a reptes socials i corporatius. La jornada, organitzada per la Fundació Banc Sabadell, amb el suport d’Aigües de Barcelona, Endesa i Epson, ha tingut lloc aquest dilluns, 7 d’octubre, al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat. Els guanyadors participaran, del 18 al 21 d’octubre, a l’Imagine Circular Economy que accelerarà els projectes per fer-los realitat.

Més de 200 persones s’han reunit al Dream Big Circular Economy per participar en una sessió per equips de generació d’idees en l’àmbit de l’Economia Circular, “aquella que fomenta el reaprofitament dels nostres consums; replanteja i millora la nostra forma d’actuar per tal d’aconseguir la reducció, la reutilització i el reciclatge dels elements”, ha explicat la tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Carme Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

En la competició, els participants han treballat solucions a diferents reptes presentats: ‘Com alimentar-nos de manera més circular a les ciutats?’; ‘Com generar oportunitats a les comunitats de propietaris?’; com recuperem les persones grans per millorar la seva inclusió en la societat posant en valor la seva experiència, talent, temps lliure, etc.?’; ‘Com passem d’una estructura lineal a circular?’; ‘Com portem el concepte de proximitat al món tèxtil?’; ‘Com conscienciar de la sostenibilitat del consum de tèxtil de proximitat?’; ‘Com gestionar l’impacte del turisme perquè les ciutats siguin més sostenibles?’; ‘Com aconseguir que les ciutats siguin autosuficients des del punt de vista energètic?’; ‘Com aconseguir que la mobilitat a les ciutats sigui més sostenible?’; ‘Com podem millorar la construcció perquè sigui més sostenible?’; ‘Com redissenyar la forma en què accedim, fem servir i donem moltes vides als dispositius electrònics de gran consum?’, i ‘Com disminuir l’impacte dels embalatges?’.

Dream Big Circular Economy

El grup martorellenc, format per la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles; la tècnica d’Emprenedoria, Ana Milán, i la tècnica d’Empresa, Raquel Moya, ha participat en l’apartat ‘Com generar oportunitats a les comunitats de propietaris?’. El seu projecte ha plantejat “una comunitat de propietaris amb plaques solars per gestionar la pròpia energia; espais comuns amb electrodomèstics i fibra òptica comunitària”. A més, “la creació d’una app per a que el president de la comunitat de veïns esdevingui un community builder que pugui detectar les necessitats dels veïns i el que poden oferir als altres”, ha detallat Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Els quatre equips guanyadors del Dream Big Circular Economy participaran en la primera edició de l’Imagine Circular Economy, del 18 al 21 d’octubre, que centrarà el seu recorregut en diferents punts emblemàtics de Barcelona “per accelerar els quatre projectes seleccionats, amb l’objectiu de portar-los a la realitat i conscienciar la població”, ha indicat.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

La durada del programa serà de quatre dies, en els quals es duran a terme les diferents fases del mètode Lombard, basat en Design Doing, i amb acompanyament de mentors especialitzats. Els equips evolucionaran el seu projecte per a una presentació final, a l’Auditori de la Torre del Banc Sabadell.