El Servei Local de Català de Martorell reprèn parcialment l’activitat

714

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha reprès parcialment l’activitat des del compromís i el treball voluntari. Aquesta acció es desenvoluparà en les tres àrees habituals: cursos de català per a adults, foment de l’ús i llengua i cohesió social. La represa parcial facilitarà, sobretot, la continuïtat de cursos de català per a adults en els nivells escrits.

Els alumnes dels cursos de català per a adults podran continuar l’itinerari formatiu en línia en la modalitat virtual. Atesa l’excepcionalitat del moment, s’ha fet progressar els alumnes de cursos no homologats al curs següent (del grau 1 al grau 2, i de grau 2 al grau 3) sempre que tinguessin el 80% de les hores lectives fins al 12 de març.

La inscripció a aquests cursos 100% en línia Parla.cat només serà per als perfils de persones que poden realment seguir un curs en línia. No són cursos per correu electrònic, sinó en línia, i podran tenir un tutor que no sigui el professor actual. En parla el responsable del Servei Local de Català de Martorell, Andreu González.

Andreu González, responsable SLC

El Voluntariat per la llengua (VxL) serà, per motius obvis, només en la modalitat virtual, i la gestionarà la coordinadora, Anna Gallego (agallego@cpnl.cat). Les parelles que s’han format a Martorell aquest any poden reprendre les trobades de forma virtual, sempre de disposin de les eines per fer-ho (qualsevol aplicació de trucades per a veu o amb càmera). Totes les persones que vulguin inscriure’s com a voluntàries o aprenentes a partir d’ara, han de seleccionar la preferència “Virtual” a l’enllaç https://www.vxl.cat/participa-hi.

És en aquest enllaç on es troba tota la informació sobre l’opció “Virtual” i qualsevol consulta sobre el programa. Es pot fer enviant un correu electrònic a vxl@cpnl.cat o a través del compte de Twitter @vxlcat. A Martorell, la 16a edició del VxL ha creat 33 parelles lingüístiques.

Finalment, es reprèn el Servei d’Assessorament Lingüístic telemàtic per fomentar l’autonomia lingüística dels usuaris. Serà amb un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris que elaborin textos breus, de fins a 4 pàgines, enviats en un format editable, a la direcció de correu electrònic sal@cpnl.cat. El CPNL també proposa recursos de llengua a les xarxes socials i reprograma l’activitat formativa per quan la situació es normalitzi.

Andreu González, responsable SLC

Abans de la pandèmia, el CPNL tenia desplegats arreu 1.663 cursos actius i més de 33.260 alumnes de tots els nivells. Un 53,81 % seguien algun dels 895 cursos inicials i bàsics. A més, s’havien engegat 30 cursos ‘Ep! Escolta i Parla’ adreçats a 600 alumnes que no coneixen l’alfabet llatí. El programa VxL, de la seva banda, ha format des del 2003 més de 145.000 parelles lingüístiques en modalitat tant presencial com virtual, gairebé 2.000 de les quals en el que portem d’any.