El Servei Local de Català tanca el curs amb més alumnes, voluntaris i establiments col·laboradors

1238
Cloenda del curs al Servei Local de Català
Cloenda del curs al Servei Local de Català

Prop d’un centenar de persones s’han aplegat aquest vespre als jardins de l’Enrajolada Casa-Museu Santacana en la cloenda dels cursos de català per a adults i del Voluntariat per la Llengua. Aquest acte reconeix la tasca dels alumnes del Servei Local de Català (SLC) de Martorell, adscrit al Consorci per la Normalització Lingüística de Ca n’Ametller.

Final de curs amb optimisme envers el foment del català a Martorell, tal com ha expressat el director del Consorci, Marc Piera, qui ha fet una valoració molt positiva. “Només cal veure una festa com aquesta en la que la gent respon i ho fa amb felicitat i bon rotllo. Això demostra que anem per la línia pretesa de transmetre el català al màxim de gent possible. I no només per a tenir un certificat, sinó per estima, perquè cadascú incorpora el català a la seva vida i se’l fa llengua seva”.

Marc Piera, director del Consorci per la Normalització Lingüística Ca n'Ametller

Piera ha destacat que “a Martorell hem tingut més de 250 alumnes que suposen moltes més inscripcions, ja que molts d’aquests s’han apuntat a tres cursos trimestrals”. Ha lloat la participació en el Voluntariat per la Llengua per “arribar a 45 parelles lingüístiques, la xifra més alta dels darrers anys”, i ha quantificat en 140 –el passat mes de març eren 106– “els establiments comercials locals que col·laboren en el Voluntariat per la Llengua atenent en català aquelles persones que així ho expressen”.

Marc Piera, director del Consorci per la Normalització Lingüística Ca n'Ametller

També ha destacat “la tasca duta a terme pels tres tècnics: l’Andreu González Castro, la Glòria Roig i el Jordi Volea”, i ha posat en valor la seva feina més enllà de les classes: “l’assessorament, correccions i consultes lingüístiques; els recursos en línia; les accions de dinamització lingüística; l’impuls del Voluntariat per la Llengua i l’àmbit Català i Empresa, en el que hem començat a treballar”.

El director del Servei Local de Català, Andreu González Castro, ha engegat la vetllada agraint la participació de l’Escola Municipal de Música, que a través d’un dels seus grups ha interpretat tres peces musicals en el marc del cicle de final de curs que celebra aquesta setmana.

Andreu González Castro, director del Servei Local de Català

El lliurament de diplomes l’han seguit els regidors Belén Leiva i Lluís Sagarra. Aquest darrer ha felicitat “professors, parelles lingüístiques i, sobretot, alumnes per fer un gran esforç”, ha refermat el compromís de l’Ajuntament amb el SLC i ha explicat que “amb l’aprenentatge del català heu fet una molt bona inversió per dos motius: per a la vostra vida personal, ja que us permetrà gaudir de la literatura, dels mitjans i de les relacions humanes en català, i també des del punt de vista professional. El català dona més oportunitats de feina. Us animo a practicar-lo molt, i a viure’l”.

Després ha tingut lloc un ‘sopar de dur-ho’, en el que els alumnes han portat algun plat cuinat de casa per compartir-lo amb els demés.