El Tonet, la Marieta i el Pollastre s’afegeixen a la família dels Capgrossos de Martorell

515

Capgrossos de Martorell ha presentat, aquesta tarda de dissabte, el Tonet, la Marieta i el Pollastre, tres noves figures que passen a engrandir la família formada ja per 19 membres. La presentació s’ha fet a la Torre de les Hores, seu de la Fundació Francesc Pujols i la figura del filòsof martorellenc, el Paco, s’ha encarregat de presentar-los.

El Tonet, la Marieta i el Pollastre completen la presentació de les 5 noves incorporacions dels Capgrossos de Martorell que s’ha fet durant aquest any. Els nous capgrossos representen “una parella de pagesos, vestits de camp, perquè de pagesos ja teníem els pubills” ha explicat el president de l’entitat, Josep Segura. A més, s’hi ha afegit el Pollastre que passarà a acompanyar als 4 dracs de la colla.

Aquestes noves figures són de mida mitjana i serviran per fidelitzar una franja d’edat que habitualment no està present a la colla: els adolescents. Avui s’ha fet la presentació i, dissabte 8 d’octubre, coincidint amb la Festa del Most, ja se’ls podrà veure pel carrer amb la resta de capgrossos de l’entitat. Aquestes incorporacions s’han fet amb la idea de que “els joves no abandonin el grup, ja que tenim infants i pares però quan arriba l’edat adolescent, aquests acostumaven a abandonar”, explica Segura.

El passat agost, coincidint amb la Festa Major, capgrossos de Martorell van presentar el Kofi i la Makeba amb la intenció de donar cabuda a les noves entitats culturals de diversos països africans que hi ha a Martorell. Una manera de fusionar la cultura dels nous catalans amb la nostra.

Les cinc comunitats africanes presents a Martorell, dues de Ghana, dues de Senegal i una de Nigèria, van decidir posar el nom de Kofi a un dels capgrossos, en honor a Kofi Annan. L’altre capgròs va ser batejat amb el nom de Makeba, més coneguda com a Mama Àfrica.