‘Tot ve que s’acaba’ de la martorellenca Teresa Amat, tercer llibre més prestat a la Biblioteca

739
Tot ve que s'acaba, de Teresa Amat
Tot ve que s'acaba, de Teresa Amat

El llibre de contes Tot ve que s’acaba de l’autora martorellenca Teresa Amat, se situa tercer en el rànquing de llibres més prestats a la Biblioteca Martorell aquest 2018. La novel·la La Chica del Tren torna a liderar el podi dels més demanats en el que portem d’any. Segona és l’obra d’Almudena Grandes Los pacientes del Doctor García.

De la mateixa manera que va passar el 2016 i el 2017, la novel·la de Paula Hawkings ha estat la més demanada en préstec, amb 25 sol·licituds en el que portem l’any. L’obra explica una història de misteri protagonitzada per una noia anomenada Raquel, que cada dia puja al tren i creua la seva mirada amb una parella desconeguda, que s’acabarà implicant en el relat. En segon lloc, amb 20 préstecs, se situa la nova obra d’Almudena Grandes Los Pacientes del Doctor García, un thriller i novel·la d’espionatge en plena Postguerra espanyola.

El tercer llibre més demanat té accent martorellenc i és el Tot ve que s’acaba, recull de contes de Teresa Amat sobre temàtiques com el pas del temps, el pes del passat, la culpa, el dolor, la vellesa i la mort. L’obra, que acumula 18 préstecs, va ser la guanyadora del 40è Premi de Narrativa Vila de Martorell 2015, fet que li va merèixer l’edició del llibre a càrrec de Viena Editors. L’autora destacava estar “molt satisfeta de les xifres de préstec, en les que hi ha influït que el llibre es comentés al Club de Lectura”.

Teresa Amat, autora 'Tot ve que s'acaba'

Amat lloava el paper que els clubs de lectura desenvolupen en la promoció i difusió dels llibres. “Les presentacions estan molt bé, però el Club de Lectura fa interactuar el lector amb l’autor i és molt enriquidor per amdues parts. A l’autor li aporta el coneixement de molts punts de vista diferents dels lectors”.

Teresa Amat, autora 'Tot ve que s'acaba'

Per darrera del llibre de Teresa Amat se situen Patria (Fernando Aramburu) amb 17 préstecs, el mateix número que Calendar Girl (Audrey Carlan) i La Germana Gran, del també martorellenc Jesús Lana, amb 16. Aquesta darrera obra va ser tercera en el rànquing de préstecs de l’any passat.

En la modalitat de DVD’s, la col·lecció més apreciada és l’obra complerta de Harry Potter, amb 34 demandes. L’ha seguida la 1a temporada d’Ally McBeal (15) i El Diario de Bridget Jones (14). En lectura infantil, l’obra més demanada ha estat el No llegiré aquest llibre de Jaume Copons (22 préstecs). El segueixen Mala sort! de Jeff Kinney (21) i Quart viatge al regne de la fantasia, de Gerónimo Stilton (19), empatat amb l’Àvia Gàgster, de David Walliams.

Resultats a les biblioteques de Barcelona

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ha difós els resultats de préstec del tercer trimestre de 2018, suma de les 226 biblioteques de les comarques de Barcelona i dels 10 bibliobusos. Patria de Fernando Aramburu és l’obra més sol·licitada, seguida de Todo esto te daré de Dolores Redondo i de La força d’un destí, de Martí Gironell. Per tant, l’única aproximació entre els gustos locals i del global de la demarcació de Barcelona s’ha produït en l’obra de Fernando Aramburu.

Els CD’s més prestats a les biblioteques han sigut dues propostes infantils: Toca’t el melic, amb el personatge del Super3 Mic, i Jocs de falda d’ara i de sempre de Dàmaris Gelabert, així com el disc de Txarango El cor de la terra. R.J. Palacio continua dominant el podi de les novel·les juvenils més prestades amb Wonder, en primera posició. I pel que fa als audiovisuals, escala fins al capdavant de la llista Dunkerque, dirigida per Cristopher Nolan.