El Tren de la Infància del programa ‘Invulnerables’ para dissabte a Martorell-Enllaç

740
'Invulnerables'
'Invulnerables'

Amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants, que es va commemorar el passat 20 de novembre, aquest dissabte un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) farà el recorregut Manresa–Barcelona per lluitar contra la pobresa infantil. Una iniciativa impulsada pel programa ‘Invulnerables‘, que lidera Sor Lucía Caram, i CaixaProinfància. El tren farà parada a l’estació de FGC Martorell-Enllaç on hi pujarà l’alcalde Xavier Fonollosa per sumar-se a la iniciativa.

Durant el viatge i a l’arribada és previst d’enregistrar el videoclip de la cançó Viu-la de Filipo Landini, amb una coreografia de joves manresans dirigits per Ariadna Guitart. Persones conegudes i compromeses amb la infància també pujaran al tren i ajudaran a donar visibilitat al projecte, que es marca l’objectiu que tots els infants puguin tenir les mateixes oportunitats de créixer i arribar a ser allò que vulguin ser.

Així es comptarà amb l’assistència de Joan Pera, Quim Masferrer, Xantal Llavina, Peyu, Ricard Ustrell, Mariola Dinarés, Carme Barceló, Toni Marín, Rut Jimenez, Anna Bertràn, Justo Molinero, Carles Gilibert, Araceli Segarra, Les germanes Jaqui i Janet Capdevila, Sergi Grimau i Pere Mas. També han volgut donar suport enregistant vídeos el Padre Angel, el Mag Lari, el mag Paco González, Ander Mirambel, Victor Küppers, Núria Picas, Nandu Jubany i  Xavier Graset.

El Tren de la Infància arrencarà, a les 9.43h, a l’estació de FGC Manresa Alta. A les 10.00h, farà parada a Monistrol i, a les 10.39h, a Martorell-Enllaç on hi pujaran Quim Masferrer, Xantal Llavina, l’alcalde Xavier Fonollosa i alguns regidors de l’equip de govern. A les 11.07h, arribarà a Sant Vicenç dels Horts. El viatge acabarà a plaça Espanya, a les 11.39h, a les andanes 3 i 4.

En acabar l’acció hi haurà una sessió de xarxes socials, de la ma de Mariola Dinares del Popap de Catalunya Ràdio, en la qual s’utilitzaran els hastags #TrenDeLaInfancia #Invulnerables #Caixaproinfancia, amb l’objectiu de aconsseguir ser trending topic a les xarxes socials.

‘Invulnerables’

‘Invulnerables’ és un programa pilot de lluita contra la pobresa infantil està impulsat pel Departament de Benestar Social i Família, la Fundació FC Barcelona, l’Obra Social La Caixa i la Fundació Rosa Oriol. La voluntat és iniciar el camí que marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats a l’Agenda 2030 de l’Assemblea General de les Nacions Unides pel que fa a l’eradicació de la pobresa.

El programa es dirigeix als infants i les famílies que viuen en un context de màxima vulnerabilitat. Aquesta intervenció ha de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, oferint acompanyament i suport integral a la família, i orientació a pares i mares.

Per dur-ho a terme s’han triat set territoris d’acord amb l’equilibri territorial i en funció dels resultats dels indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social, presentats al mes d’octubre passat pel Departament de Benestar Social i Família i l’Institut d’Estadística de Catalunya: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia. Els set territoris seleccionats són: Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, Manresa, el Vendrell, Tortosa, i el barri de la Mariola, a Lleida.