El vi, la gastronomia i la tradició, l’ADN de la Festa del Roser

3703

El Roser, la festa que rememora l’esperit i l’origen vitivinícola de Martorell, continua augmentant el número d’activitats i de dies en els què se celebra. Aquest any, la programació es desplega del divendres 29 de setembre al diumenge 8 d’octubre. Els Racons de Vimart -14 actes relacionats amb el vi, la gastronomia i les arts- en seran el fil conductor, capitanejats pel 7è Vimart, la Fira de Vins i caves de Martorell del dissabte 7 d’octubre. Al seu voltant, es teixirà un compendi d’activitats de cultura tradicional, concerts, exposicions i difusió del patrimoni.

El Vimart, la Fira de Vins i Caves de Martorell, arriba a la 7a edició exhibint una salut de ferro, avalada pels milers de persones que s’hi atansen any rere any. L’Ajuntament ha treballat per ampliar el número d’estands de restauradors locals que ofereixen productes gastronòmics –n’hi haurà 9- i d’estendre l’espai en el que s’ubiquen les parades, ampliant pels jardins de l’Enrajolada. Hi haurà 20 parades de cellers i 2 punts d’informació i de venda dels tiquets.

Racons de Vimart

Al voltant del vi s’ha tornat a teixir una extensa programació d’actes sota la marca Racons de Vimart, que se celebraran entre el 29 de setembre i el 8 d’octubre. Inclouran tasts de vins de DO, de most i de raïm, maridatges de vi amb llibres i amb gastronomia, passi de moda i estilisme i presentacions de llibres, entre d’altres. Propostes d’entre les quals destaca la commemoració del centenari del Sindicat Vitivinícola de Martorell.

Tradició i entitats

El 30è aniversari de l’Aplec Sardanista del Roser o els 25 anys dels Gegants seran els pals de paller dels actes de cultura tradicional, que inclouran correfoc -divendres 5-, cercavila i pregó de la meteoròloga de RAC1 Mònica Usart el dissabte 6, i l’Aplec del Roser i la Trobada Gegantera del diumenge 7. I com és habitual, el patrimoni arquitectònic lluirà amb les visites teatralitzades i les portes obertes a l’Enrajolada, a la Farmàcia Bujons i al Museu Vicenç Ros.

Les entitats tenen un pes molt important durant la festa. Una bona mostra és el reconeixement que se’ls dispensa a la Trobada d’Entitats del divendres 6 d’octubre a El Progrés. La Trobada de Puntaires, el Mercat del Trasto, un Cinefòrum o la Fira del Disc en són altres exemples.

La protagonista musical serà la rumba

Les nits del 6 i 7 al pàrquing del Vapor s’amenitzaran amb el Rumba Fest i la visita de grups com ara Terratombats, Tupica, Sabor de Gràcia i Arrels de Gràcia. Remataran sengles nits els dj Tomàs Sánchez i Sibux. Durant aquests dies, també s’han inclòs activitats de circ –amb Botes de Circ i Jordi Tonietti and The Bus Band-, o l’actuació dels coneguts monologuistes  Faemino y Cansado dins el cicle Monoloaddictes.

Programació d’activitats del Roser 2017