El VII Concurs de receptes Thao de Martorell es dedicarà a l’activitat física i lúdica

405

El VII Concurs de receptes Thao es posa en marxa perquè els infants martorellencs, ajudats pels seus familiars, presentin receptes de cuina, relacionades amb la temporada de l’activitat física lúdica, creixem a bon ritme, amb una adequada combinació del descans, l’exercici i l’alimentació saludable. Es valorarà l’originalitat de la recepta, la diversitat dels ingredients utilitzats i que els ingredients siguin assequibles.

Hi poden participar nens i nenes escolaritzats o residents a Martorell, de 3 a 12 anys. Hi haurà dues categories: Educació Infantil (3-5 anys) i Educació Primària (6-12 anys). Es pot presentar una recepta per participant, omplint la fitxa d’inscripció i amb l’autorització de la publicació de dades i fotos del nen guanyador, així com el curs i l’escola. La presentació de la recepta es farà a les escoles durant l’horari escolar; a les dependències del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (Centre cultural, plaça de Les Cultures s/n), de dilluns a divendres de 9.30 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h; i a l’Ajuntament de Martorell (c/ Mur, 61, 1a planta), de dilluns a divendres de 9.30 a 14.00h.

El termini de presentació clourà el 5 de maig de 2015. El jurat es reunirà el 7 de maig a la Casa de la Vila en sessió tancada. El resultat es farà públic al Daltabaix el 17 de maig de 2015.

Un nou premi a l’escola amb més participants
Un premi a Educació Infantil (3-5 anys): Un dinar saludable patrocinat pel restaurant Les Vinyes de Martorell, per a la unitat familiar, i la publicació de la recepta a la web municipal.

Un premi a Educació Primària (6-12 anys): Un dinar saludable patrocinat per Aqqua Restaurant de Martorell, per a la unitat familiar i la publicació de la recepta a la web municipal.

Un premi a la millor presentació a escollir entre les dues categories: Un dinar saludable patrocinat per Manel Hotel Restaurant, per a la unitat familiar i la publicació de la recepta a la web municipal.

La regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut, Mercè Morera, ha explicat que “com a novetat hi haurà un premi per l’escola en la qual participin més alumnes al Concurs de receptes i consistirà en una activitat per fer a la mateixa escola dins el món audiovisual i relacionat amb el programa Thao”.

Programa Thao Salut
L’Ajuntament de Martorell l’any 2009 es va adherir al programa Thao Salut infantil, per a la prevenció de l’obesitat en els infants del nostre municipi. Fa set anys que es fa el Concurs de receptes de cuina saludable, que ha gaudit d’una bona acceptació, per implicar als nens i nenes, les seves famílies i les escoles en el foment del consum d’aliments saludables i estimular la nutrició saludable i l’aprenentatge de bons hàbits.

Morera ha recordat que “el programa Thao es desenvolupa mitjançant temporades de foment dels diferents aliments saludables. En aquests moments estem duent a terme la temporada d’activitat física lúdica amb el lema Creixem a bon ritme”.

La nova temporada Thao se centra en la promoció de l’activitat física en un sentit ampli i inclou de manera explícita aspectes relacionats amb el descans, el lleure i aspectes psicològics i socials. “Amb la campanya Creixem a bon ritme es destaca la importància d’una adequada combinació del descans, l’activitat física en el ritme diari i una alimentació saludable basada en la dieta mediterrània”, ha recordat la regidora.