El Voluntariat per la llengua busca noves parelles per activar el català oral

1309
Voluntariat per la llengua

El Servei Local de Català (SLC) ha obert les inscripcions a la 14a edició del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa de parelles lingüístiques que cerca voluntaris i aprenents que vulguin compartir 10 hores de conversa en català. El 21 de febrer es farà la presentació de les parelles lingüístiques en un acte al Complex Educatiu.

El VxL és un programa que “facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i que es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context real i distès, i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament”, diu el responsable del SLC, Andreu González. Es tracta “d’agafar el compromís de parlar català, durant una hora a la setmana, un mínim de 10 setmanes. Una activitat per activar el català oral dels aprenents”.

Andreu González, responsable SLC

Les persones interessades han de ser majors d’edat i han d’adreçar-se al SLC, al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 11), per emplenar la fitxa d’aprenent o de voluntari. Els horaris d’atenció al públic són de 10.00 a 13.00h, de dilluns a divendres, i de 16.00 a 18.00, els dimarts. També poden demanar més informació sobre el VxL al telèfon 93 775 25 30, per correu electrònic martorell@cpnl.cat o a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (slcmartorell).

Presentació de les parelles lingüístiques

La 14a edició del VxL a Martorell començarà de forma oficial amb un acte de presentació de parelles el dimecres, 21 de febrer, a la sala d’actes del Complex Educatiu. En aquests 14 anys, a Martorell s’han format 313 parelles, hi ha hagut 459 participants, 201 voluntaris, 258 aprenents i 46 establiments adherits. “Aquests establiments agafen el compromís de fer la primera atenció en català i de mantenir aquesta llengua amb el client sempre que aquest no demani el contrari. D’aquesta forma, els aprenents tenen un context d’ús real de la llengua”, indica González.

Exposició ’10 anys de Voluntariat per la llengua’

Per saber més bé en què consisteix el VxL, tothom pot visitar l’exposició 10 anys de Voluntariat per la llengua. Un tast al vestíbul del Complex Educatiu de Torrent de Llops fins al 28 de febrer. A través de 7 plafons, l’exposició dona a conèixer aquest programa d’èxit del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). La mostra va ser inaugurada el 16 de gener per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.