Els 60 anys del naixement de Bultaco marcaran els actes d’AMCAM per la Diada

1009
AMCAM. Benedicció Sant Cristòfol

L’exposició fotogràfica i la sortida de motos clàssiques és el doble menú d’activitats que l’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell, AMCAM presenta cada any coincidint amb la Diada. Enguany, però, el nom de Bultaco esdevindrà el centre d’atenció, ja que fa tot just 60 anys, la família Bultó va fundar aquesta marca de motocicletes catalana. Per això, l’entitat portarà a l’Enrajolada una mostra de materials que repassen la història gràfica de l’empresa, col·lecció particular del mallorquí Xisco Sirer.

L’AMCAM comença curs fent un homenatge a Bultaco, ara que fa sis dècades que Francesc Xavier Bultó -conegut popularment com Paco Bultó- va crear l’empresa de motocicletes. Per això, l’exposició fotogràfica anual que organitza per aquestes dates a l’Enrajolada, que aquest 2018 arriba a la 21a edició, se centrarà en exhibir tota la publicitat i imatge gràfica de Bultaco durant la seva existència.

Jordi Baron, membre de junta i fundador d’AMCAM, explica que “hem aconseguit portar la col·lecció particular de Xisco Sirer, un mallorquí que ha recopil·lat tot tipus de material sobre Bultaco”.

Jordi Baron, membre de junta i fundador d'AMCAM

L’exposició s’inaugurarà el divendres 7 de setembre a les 19.30h, i romandrà oberta fins el 23 de setembre. A més, explica Baron, ” Sirer ens visitarà el 16 de setembre, quan farem una trobada i una sortida de motos amb el Motoclub Felanitx i la presència de membres de la família Bultó”.

Jordi Baron, membre de junta i fundador d'AMCAM

Sortida de motos clàssiques per la Diada

La mateixa data de la Diada Nacional de Catalunya, l’AMCAM celebrarà la 26a Sortida per a Motos Clàssiques. “La dediquem exclusivament a motos de fins l’any 1965, perquè ens sembla que és el topall adequat per considerar les motos antigues”. La concentració s’iniciarà a les 08.00h amb les inscripcions per participar a la plaça de l’Església. A les 09.00h, els motoristes donaran gas per dirigir-se cap a Ca n’Oliveras, on esmorzaran. Després, faran una volta pel Penedès, la Creu de l’Aregall i els carrers de Martorell, acabant a l’Enrajolada, on faran un aperitiu de comiat.

Jordi Baron, membre de junta i fundador d'AMCAM

L’organització preveu l’arribada d’un centenar de motos clàssiques: “a part dels nostres socis, acostuma a venir gent de clubs del Vendrell, de Terrassa o de Huesca, fins i tot, perquè fem intercanvi de trobades amb ells”. Els únics requisits per apuntar-se són “ser a les 08.00h del matí a la plaça de l’Església i tenir una moto anterior a l’any 1965”. Per a motos posteriors a aquesta data, Baron afegeix que “fem altres sortides per a aquestes motos, i per això és millor posar-se en contacte amb nosaltres i informarem. Cada mes ens trobem a Ca n’Oliveras i pràcticament tots els diumenges de l’any sortim en moto”.

Jordi Baron, membre de junta i fundador d'AMCAM

Novedosa trobada de motos Bultaco el 16 de setembre

Com a activitat extraordinària, l’AMCAM organitzarà el 16 de setembre una concentració i ruta en moto relacionades amb la marca Bultaco. Baron explica que “tothom a qui li agradi la marca gaudirà molt. Vindrà a Martorell el col·leccionista de Bultaco Xisco Sirer, integrants del Club Motorista de Felanitx i membres de la família Bultó. Serà una ocasió molt maca per als que ens agrada aquest món, i per a tothom”.

Jordi Baron, membre de junta i fundador d'AMCAM

Així doncs, aquest 2018 l’activitat de l’AMCAM al setembre s’amplia a tres activitats amb l’afegitó de la trobada del dia 16 de setembre, que se suma a la 21a exposició fotogràfica a l’Enrajolada i a la 26a sortida per a motos clàssiques del dia 11.