Els actors David Fernández i Juanra Bonet porten divendres a El Progrés l’espectacle ‘Dos’

537

David Fernández i Juanra Bonet presenten Dos aquest divendres a El Progrés (22.30h), dins el cicle Monoloaddictes de la Regidoria de Cultura. Una comèdia escrita i dirigida pels dos còmics on se succeeixen els “gags de senyors amb perruca”, tot homenatjant Martes y Trece, Faemino y Cansado, els Monty Python o Los Morancos, segons explica l’actor David Fernández en una entrevista a Ràdio Martorell.

A l’obra ‘Dos’ fan de dos guardes jurats que han d’entretenir el públic fins que arribin els protagonistes de la funció. Quines vicissituds passen aquets dos vigilants?Dos 1

Doncs que han de buscar gent perquè ompli l’escena mentre no arriben els dos actors. El públic es trobarà amb diferents espectacles: un espectacle infantil, un espectacle clàssic sobre el Titànic…no es pot explicar gaire perquè sinó no té gràcia. És un espectacle de gags de tota la vida, de senyors amb perruca i vestuari, un homenatge als duets d’humor com Martes y Trece, Faemino y Cansado, Los Morancos o grups com els Monty Python.

Un homenatge a aquests mítics còmics que feien molts espectacles integrats en un de sol.

Exacte, per no parar de riure. En aquest cas son gags, però tenen com a nexe comú que els actors no arriben a l’espectacle i els de seguretat han de tirar del fil per veure com entretenen la gent.

A més d’interpretar l’obra, n’heu escrit el guió. Com ha estat aquesta experiència?

Molt bona i amb molta feina, perquè hem fet molts gags al llarg de la nostra carrera i som molt exigents. Hem fet un treball de taula durant bastants mesos, però teníem moltes ganes de fer algun espectacle junts. Jo vaig conèixer en Juanra l’any 1998 a La Cubana i 16 anys després ens hem pogut ajuntar.

Humorísticament teniu gaires coincidències?Dos 19569

Crec que la gent ha de veure l’obra per emportar-se una agradable sorpresa amb Juanra Bonet, a qui estem acostumats a veure de presentador en programes de televisió. Us sorprendrà molt perquè fa uns personatges molt bons.

David, a Catalunya ja era conegut per la seva aparició a televisió, però podem dir que la seva fama va ser exponencial quan va anar a Eurovisió amb el personatge de Rodolfo Chiquilicuatre. Com ho recorda?

He fet molts més personatges, però entenc que em recordin per aquest, perquè va ser brutarl i ens va agafar a tots per sorpresa. En serio me’n vaig a Eurovisió amb aquesta perruca dels ‘xinos’ i questa guitarra de Hulk de 3 euros?. Tot plegat va ser un cúmul de casualitats. A mi m’agrada perquè va ser un gag que va voler fer tot Espanya. La gent tenia ganes de riure i ens va votar. Ens vam anar a Belgrad amb tota dignitat i la veritat és que m’ho vaig passar molt bé. També va ser una mica estressant, ja que vam passar de zero a cent en tres mesos. De sobte omplia estadis i actuava a la final de la Copa del Rei o al Circuit de Xerès. Érem com els Rolling Stones.

Després de tot aquell ‘boom’, com va ser tornar al dia a dia?Dos

Jo ja havia parlat amb El Terrat i amb Televisió Espanyola per aclarir que aquest gag aquest acabava a Eurovisió, perquè era el punt més alt i no volia cremar el personatge. Llavors vaig fer teatre i vaig començar a fer la sèrie Pelotas amb José Corbacho, que em va permetre fer un personatge molt diferent, del qual en vaig gaudir i em vaig sentir orgullós.

Després va seguir fent televisió a programes com ‘Crackovia’, ‘Me Resbala’, ‘Buenafuente’ o ‘Leit Motiv’. Quins projectes té ara entre mans?

He gravat una sèrie per Televisió Espanyola que es diu La Peluquería, que encara no s’ha estrenat i estic preparant també un capítol pilot per una sèrie que vull vendre, a veure si hi tinc sort.