Els adolescents s’apropen als fogons amb el taller ‘Cuina sense pares’ a l’Echegaray

1242

El projecte Cuina sense pares de la Diputació de Barcelona ha arribat, aquest dimarts a la tarda, a l’escola José Echegaray en format taller. Una desena d’adolescents, d’entre 14 i 18 anys, han participat de l’activitat, que vol sensibilitzar-los vers una alimentació sana i engrescar-los a entrar a la cuina per preparar menús que siguin nutritius. El Servei d’Informació Juvenil Punt Nord ha portat el taller fins a Martorell.

Una amanida tropical, un pollastre a la mostassa i unes postres làctiques han format part del menú que la dietista-nutricionista de la Diputació de Barcelona, Berta De Bue, ha proposat als participants. “Es tracta de fer receptes fàcils, combinant aliments que agraden als joves i d’altres que no solen tastar, per aconseguir que entrin de manera més fàcil a la cuina i puguin organitzar-se els menús”, ha explicat.

El Cuina sense pares fa cinc anys que es desplega arreu del territori amb “la voluntat d’ensenyar els adolescents a entrar a la cuina per aprendre a fer receptes setmanals, fàcils i nutritives alhora”. Se’ls explica en què consisteix “una alimentació equilibrada, com s’assoleix i com han de fer la compra, i se’ls faciliten algunes receptes”. A més, disposen d’un web de suport: www.cuinasensepares.cat.

Perdre la mandra de cuinar

Explica De Buen que “quan els plantegem un menú de dos plats i les postres i que inclou verdures i fruites, els adolescents pregunten si és un menú de dieta. A més, els costa d’entrar a la cuina, els fa mandra”. La dietista-nutricionista afegeix que els adolescents arriben a casa a unes hores en les quals ja no comparteixen taula i menjar amb la família. En alguns casos, tiren de plats escalfats, de pizzes o d’entrepans, o simplement no mengen i després s’afarten de dolços. A través del curs, es pretén estimular-los a perdre aquests mals hàbits i a cuinar de manera fàcil, equilibrada i sana.