Els ajuntaments del Baix Nord convoquen el 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials

405

Els set ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat –Martorell, Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, han posat en marxa la convocatòria del 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que té l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç dels usuaris dels serveis d’atenció als emprenedors i difondre la cultura emprenedora entre els joves.

El proper 15 de gener de 2017 s’obrirà el termini per inscriure’s al concurs i romandrà obert fins el 28 de febrer. La inscripció i documentació ha de ser lliurada als serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria.

El concurs, que té cinc categories, busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Amb la dinamització supramunicial d’aquestes accions es pretén també incrementar la creació de noves empreses contribuint en el seu consolidament i enfortir d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostre comarca.

Categories i premis

Millor empresa innovadora. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€

Millor empresa ( trajectòria empresarial) en el sector comerç. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€

Millor empresa (trajectòria empresarial) en el sector serveis. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€

Millor incitativa empresarial promoguda per a col•lectius majors de 45 anys. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€

Millor idea jove de negoci. Premi de 2.000€ (1.000€ per al centre d’ensenyament i 1.000€, per al guanyador o grup de guanyadors) publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord)

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria.

Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

Requisits dels participants

S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre.

No hi podran participar aquelles empreses que s’hagin presentat a un màxim de dues edicions, o bé hi hagin estat premiades. No obstant això, hi podran participar si ha transcorregut un mínim de dos anys des de l’última candidatura presentada.

Per al premi millor empresa innovadora: Es valorarà la trajectòria de l’empresa en el camp/sector de la innovació. L’empresa ha de tenir el domicili social als municipis d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca o Sant Esteve Sesrovires.

Per al premi millor empresa (trajectòria empresarial) en el sector comerç i serveis: Es valorarà la trajectòria de l’empresa. L’empresa ha de tenir domicili social o fiscal als municipis d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca o Sant Esteve Sesrovires.

Per al premi millor iniciativa empresarial promoguda per a col·lectius majors de 45 anys: La data de constitució de l’empresa ha de ser a partir de l’any 2013 i ha de tenir domicili social o fiscal als municipis d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca o Sant Esteve Sesrovires.

Per al premi millor idea jove de negoci: Premi adreçat a alumnes de 4t d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior matriculats a centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes.