Els alumnes de 4rt d’ESO de La Mercè visiten l’Ajuntament i els estudis de Ràdio Martorell

591

Una vintena d’alumnes de l’itinerari Social-Humanístic de 4rt d’ESO del Col·legi La Mercè han visitat aquesta setmana les dependències de l’Ajuntament de Martorell i els estudis de l’emissora municipal. Les sortides s’inclouen dins la Setmana del Projecte de Recerca que el centre escolar organitza amb la finalitat d’orientar els alumnes en la tria dels seus estudis superiors.

Els 24 alumnes de 4rt d’ESO de l’intinerari Social-Humanístic del Col·legi La Mercè van visitar dilluns les dependències de l’Ajuntament de Martorell. La ruta va començar al Centre de Serveis a les Entitats El Círcol amb una petita explicació de com funciona un ajuntament i quina és la seva organització interna. Tot seguit, van visitar la sala de plens i van poder traslladar a l’alcalde Xavier Fonollosa les seves inquietuds i preguntes. La situació de crisi actual i com està afectant els joves va centrar bona part de la conversa, així com l’interès dels joves per la política.

Els mateixos alumnes han visitat aquest matí les dependències de Ràdio Martorell, on han estat rebuts per la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera. Els estudiants han conegut com es prepara un programa de ràdio i com funciona tècnicament l’emissora municipal. Posteriorment, han participat d’un taller de falques radiofòniques, impartit pel cap tècnic de l’emissora, Manel Garrido, on els alumnes han pogut escriure i locutar el seu propi anunci de ràdio.

Dins la Setmana del Projecte de Recerca, 24 alumnes de 4rt d’ESO de l’itinerari Científic van conèixer dimarts l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell per dins i el funcionament de la Farmàcia Hernàndez. Els 9 alumnes de 4rt d’ESO de l’intinerari de Cicle han visitat avui una perruqueria i les aules de cicles formatius de l’institut Joan Oró. Demà visitaran la llar d’infants El Patufet.