Els alumnes de 4t d’ESO reben assessorament per encarar el seu futur acadèmic

293
'I-tria'

Els alumnes de 4t d’ESO dels centres de secundària de Martorell han participat aquest matí a la jornada d’orientació, organitzada per la Regidoria d’Ensenyament, amb la intenció d’informar-los i assessorar-los sobre el seu futur acadèmic. Es tracta del programa ‘I-Tria’ que es completarà amb una visita al Saló de l’Ensenyament de Barcelona i diverses xerrades informatives per a famílies.

Aquesta nova etapa que estan a punt de començar els nois i noies de 4t d’ESO és el motiu pel qual se’ls vol fer un acompanyament i ajudar, tant a ells com les famílies, en la decisió que han de prendre per encaminar el futur. Els alumnes, acompanyats pels seus professors, han visitat al Centre Cultural els tallers d’apoderament per a l’elecció d’estudis, l’exposició d’experiències i el Punt d’Orientació Personalitzat.

Carles Ventura, coach d’adolescents i joves, ha donat respostes a la pregunta ‘Ja saps què faràs després de l’ESO?’. D’una manera motivadora, els ha dit que persegueixin el seu somni tan aviat com els sigui possible.

Carles Ventura, coach

La coach relacional i consultora en intel·ligència organitzacional, Inés Horcas, l’esportista d’elit en futbol sala, Yeray Guàrdia, i el fotògraf, Christian Muñoz, han realitzat la sessió ‘Experiències de vida: coach, futbolista, fotògraf’. Yeray Guàrdia els ha aconsellat que lluitin per aconseguir el què realment volen ser en el futur.

Yeray Guàrdia, futbolista

Per la seva banda, Christian Muñoz, qui actualment està fent un Grau Superior en Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge, ha insistit en què es focalitzin i no es deixin marcar pels pares en el moment de triar estudis.

Christian Muñoz, estudiant

La coach Inés Horcas ha explicat la seva experiència i els ha dit als joves que descobreixin primer qui són, creguin en ells mateixos i no tinguin por a equivocar-se.

Inés Horcas, coach

Una xerrada en format concurs televisiu anomenada ‘Identifica i entrena les teves competències’ i una altra sobre ‘Itineraris formatius després de l’ESO’ han completat la jornada d’assessorament.

Visita al Saló de l’Ensenyament de Barcelona

El programa ‘I-Tria’ també contempla la visita al Saló de l’Ensenyament amb una sortida prevista pels dies 20 i 21 de març, a les 9.30h, des de l’aparcament del Vapor, amb el trasllat a la Fira Barcelona, al recinte de Montjuïc. Al Saló de l’Ensenyament podran conèixer de primera mà tota l’oferta d’estudis de batxillerat, universitaris, altres estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com de serveis a l’educació. L’entrada al recinte el desplaçament en autocar és finançat per la Regidoria d’Ensenyament, i els alumnes aniran acompanyats pels seus professors dels centres de Martorell.

Xerrades adreçades a les famílies

També s’han programat un seguit de xerrades informatives adreçades a les famílies. El taller ‘No sap que fer!’ pretén mostrar com acompanyar els fills i filles en aquest moment vital a l’hora d’escollir el seu itinerari educatiu. Es farà dimarts, 12 de març, a les 17.30h, al Complex Educatiu. ‘Adolescents. Movem fitxa!’ és la xerrada que tindrà lloc dilluns, 25 de març, a les 17.30h, al Complex Educatiu. L’objectiu és que les famílies prenguin consciència que els fills són protagonistes de la seva vida i que han d’aprendre dels seus propis errors.

Dimecres, 27 de març, a les 17.00h, al Complex Educatiu s’organitzarà la xerrada ‘(Re)Enganxa’t als estudis!’ per tal de sensibilitzar i motivar els participants perquè es matriculin en una formació que els proporcioni una titulació oficial. La sessió s’adreçarà a joves que estiguin realitzant una formació sense titulació oficial, joves estudiant el GES a centres de formació de persones adultes i joves que no estiguin estudiant.

Punt d’Orientació Personalitzada

A més, del 25 de març al 5 d’abril, de 16.30 a 19.30h, hi haurà el Punt d’Orientació Personalitzada al Complex Educatiu Torrent de Llops per als alumnes i famílies que ho desitgin. Cal concertar cita a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari del Complex Educatiu al telèfon 937752538.