Els alumnes de l’Escola Vicente Aleixandre sortiran al programa ‘Això què és?’ de TVE

828

Les càmeres de TVE graven, del 24 al 27 de maig, el programa Això què és?, de La 2 Catalunya, a les aules de l’Escola Vicente Aleixandre de Martorell. L’espai familiar de divulgació posa en contacte nens i nenes d’entre 5 i 8 anys amb objectes que fins fa poc formaven part de la nostra vida quotidiana però que la tecnologia i els nous temps han desplaçat.

Això què és?, presentat per Raül Díaz i Montse Tejera, és tot un repte per a la generació del segle XXI. Els infants d’avui fan ús de les noves tecnologies amb una facilitat natural. L’objectiu del programa és veure com reaccionen en contacte amb objectes del segle passat.

Segons ha explicat la directora de l’Escola Vicente Aleixandre, Marta Lainez, a la gravació “hi participen uns 25 alumnes, de P3 a 2n de Primària, amb bona expressió oral. Els nens i nenes són entrevistats i participen en proves divertides sobre els objectes”. Per a aquests nadius digitals està sent tota “una experiència pedagògica, que els serveix per descobrir les interioritats d’un programa de televisió i alguns objectes com la màquina d’escriure, símbol de modernitat a mitjans del segle XX, el tocadiscos i els vinils, els telèfons de disc, els cassets, la bústia de correus o la càmera de rodet”.

El programa es pot veure els diumenges, a les 12.30h, a La 2 de TVE. L’Escola Vicente Aleixandre resta pendent que els confirmin la data d’emissió del seu espai.