Els alumnes de l’Institut Joan Oró aprenen valors solidaris a través de la donació sanguínia

398

Els alumnes de 4rt d’ESO i del cicle de Cures Auxiliars i Infermeria (CAI) de l’Institut Joan Oró participen demà dimarts a la 7a Campanya de donació de sang a les instal·lacions del centre. L’activitat s’emmarca dins l’assignatura d’Ètico-Cívica i forma part del programa del Banc de Sang i Teixits Donació de Sang i Educació per a la Ciutadania.

Tot i que els alumnes encara no són aptes per donar sang, “la campanya vol formar-los sobre la necessitat de fer-se donants quan siguin majors d’edat i transmetre’ls valors com la solidaritat i el civisme”, ha explicat el professor d’Ètico-Cívica, Fernando Llorente.

Durant dos mesos, els joves s’han encarregat de difondre informació sobre la necessitat de donar sang per a intervencions quirúrgiques, transplantament o tractaments, així com sobre el funcionament de la jornada, que tindrà lloc demà dimarts, de 10.00 a 13.00h i de 16.00 a 20.00h, a la sala d’Audiovisuals de l’Institut Joan Oró (avinguda Fèlix Duran i Canyameres, 7).

“La donació està dividida en diferents etapes: primer s’omple una petita enquesta, es fa una revisió mèdica, es procedeix a l’extracció de sang i es reparteix un refrigeri a cada donant”, ha avançat Llorente.

Requisits per donar sang

Els requisits que s’exigeixen als donants són senzills: tenir més de 18 anys i menys de 65 anys, pesar més de 50 quilos i tenir bona salut. En el cas dels homes, és possible donar sang quatre vegades a l’any; en el cas de les dones, tres vegades. Entre donació i donació, només cal esperar dos mesos. Tot el procés no té una durada superior als 30 minuts. L’any passat van aconseguir 78 donacions i 23 oferiments.