Els alumnes del Balmes reben consells sobre mobilitat segura a càrrec de la Policia Local

570

La Policia Local de Martorell ha impartit aquest matí la segona sessió formativa sobre mobilitat segura als alumnes de la institució escolar Balmes. Els participants treballen la percepció del risc a la via pública, actituds sobre mobilitat i civisme, a través de tallers que incorporen propostes didàctiques com jocs de construcció i de rol per aprendre a no cedir a la pressió grupal.

La coordinadora de les jornades de mobilitat segura de la Policia Local, Teresa Bastardes, ha explicat que l’objectiu és que “els joves reflexionin sobre l’ús de l’espai públic, sobre les pròpies conductes segures i de risc, analitzar la realitat que els envolta, reconèixer els canvis en la percepció del risc per evolucionar vers una mobilitat segura i valorar la prevenció com a eina per incrementar la pròpia seguretat”.

Les sessions consten d’un joc de construcció per saber si els joves es deixen influenciar per la pressió de grup i un joc de rol per aprendre a mantenir la pròpia opinió, “doncs sovint els accidents de trànsit, sobretot en aquestes edats, venen determinats per conductes temeràries influenciades pel grup. Cal evitar accions que posin en perill la nostra seguretat i la dels altres, prendre decisions tenint en compte l’estat emocional i no assumir decisions de grup que no desitgem com a pròpies”, ha insistit Bastardes.

Les jornades van començar el 12 de gener a la institució escolar Balmes, que avui ha fet una segona sessió. El 31 de març i el 14 d’abril rebran la formació els alumnes de l’institut Martorell. Les sessions també arriben als alumnes de 2n, 4rt i 6è de Primària de tots els centres educatius i a l’escola El Pontarró. En aquest cas, la formació consta d’una part teòrica a l’aula i una de pràctica a la via pública.

En acabar el curs escolar, se celebrarà la Festa de la Mobilitat Segura per refrescar els continguts apresos als alumnes participants.