Els alumnes del Joan Oró fan pràctiques d’aparadorisme a les botigues de Fem Vila

359
Cal Morral
Cal Morral

Una seixantena d’alumnes de 1r i 2n del Cicle de Formació de Grau Mig d’Activitats Comercials de l’Institut Joan Oró va fer pràctiques d’aparadorisme la setmana passada a 12 establiments del nucli antic. Aquest és el tercer any que el centre educatiu organitza el projecte ‘L’Oró dona color a la Vila’, amb el suport de l’associació de botiguers Fem Vila.

Els estudiants “van fer un primer contacte amb els botiguers per conèixer què esperaven del projecte. A partir d’aquí, els joves van plantejar-los les seves idees, van fer les modificacions pertinents i van muntar la decoració dels aparadors en grups de sis alumnes”, ha explicat Elena Mauri, cap del Departament de Comerç i professora d’Aparadorisme del Joan Oró.

Elena Mauri, cap del Departament de Comerç de l'Institut Joan Oró

Gràcies a aquesta activitat, els estudiants poden posar en pràctica els seus coneixements i els botiguers donen un aire més fresc als seus aparadors. “Bona part dels continguts del cicle haurien de ser pràctics, però a l’aula és complicat. Per això establim aquestes col·laboracions amb el comerç de proximitat. És una molt bona experiència per als botiguers i per als alumnes”, ha indicat.

Elena Mauri, cap del Departament de Comerç de l'Institut Joan Oró

La professora també ha destacat la variada oferta de comerços de la Vila, la qual cosa ha permès a l’alumnat posar en pràctica diferents tècniques decoratives i de reclam. Els comerciants de Fem Vila ja pensen en repetir l’experiència l’any vinent.