Martorell recupera, aquest dissabte a la Casa de Cultura de La Vila, les ’12 Hores de Terror’. Una marató de cinema que s’havia celebrat a la població fins l’any 1983, i que ara torna de la mà de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell i amb la col·laboració de l’entitat Cinema del Diable. A l’esdeveniment es projectaran 5 pel·lícules i curtmetratges.

La cita martorellenca amb el setè art i el terror començarà dissabte 27 d’octubre a la Casa de Cultura de La Vila a les 16.00h, amb una taula rodona de presentació i de reflexió al voltant del gènere fantàstic. Una hora més tard, es farà un taller de maquillatge a la plaça de la Vila i les projeccions engegaran a continuació, a partir de les 18.00h.

Javier Vega, membre de Cinema del Diable, comenta que “es projectarà It Follows de David Robert Mitchell, i la seguiran Hereditary d’Ari Aster (20.00h), i Suspiria de Dario Argento (22.00h). A partir de la mitja nit, es veuran curtmetratges de directors de Martorell i una pel·lícula sorpresa. La marató acabarà amb Train to Busan del coreà Yeon Sang-ho”.

Javi Vega, membre de Cinema del Diable

Venda d’entrades

Les entrades es divideixen en dos blocs: de 18.00 a 00.00h i de 00.00 a 05.00h. Per a cada bloc, a taquilla costaran 4 euros (des d’una hora abans de l’espectacle). Les entrades anticipades costaran 3 euros, general, i 2,5 euros, pel públic jove de fins a 25 anys o més gran de 65 anys o pensionista. Pel que fa a la venda d’entrades anticipades, es poden fer fins a un dia abans -divendres-, als punts d’informació del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM): Oficines del PMSAPM a la plaça de la Vila, Complex Educatiu Torrent de Llops, Pavelló Esportiu Municipal, CIES i Complex Esportiu La Vila.

Retorn 35 anys després

“Crec que està en la memòria col·lectiva de moltes generacions la celebració, fins l’any 1983, de les ’12 Hores de Terror de Martorell’. Hem pensat que era una bona idea recuperar aquesta iniciativa. Comptem amb la implicació de l’associació Cinema del Diable amb qui estem col·laborant molt estretament per crear un espai de projeccions de qualitat a la Casa de Cultura”, explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral. Les ‘12 Hores de Terror’ estaran integrades dins la 2a Fira de Bruixes de l’associació de comerciants Fem Vila i el passatge del terror de l’Aula de Teatre. Tot plegat “farà que passem un cap de setmana de por a Martorell”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La cita ja es va presentar l’11 d’octubre a la carpa FNAC del festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, amb la presència del regidor Corral i els membres de l’associació Cinema del Diable, Javier Vega i Sandra Reina. A la roda de premsa promocional també hi va ser Enric Garcelán, director de Cineasia.