Els ambaixadors culturals ajudaran a difondre i millorar les propostes d’oci a Martorell

1768
Ambaixadors culturals
Ambaixadors culturals

La Regidoria de Cultura ha presentat els 14 ambaixadors culturals que ajudaran a difondre i millorar les propostes d’oci, així com a captar nous públics. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda al vestíbul de l’Ajuntament amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Els ambaixadors culturals tindran la responsabilitat de promoure i explicar el programa d’activitats de la ciutat a determinats ciutadans del municipi que creguin que no consumeixen cultura habitualment. Des d’un tractament proper, íntim i personalitzat es pretén fer arribar la cultura de Martorell al màxim nombre de persones possible, i que tothom en sigui partícip. Una conversa quotidiana entre dos amics al bar es convertirà, gràcies a aquesta dinàmica, en un dels propulsors de la cultura més potents del poble.

L’alcalde Fonollosa ha agraït als ambaixadors el seu compromís amb Martorell i amb la cultura. “Creiem que les societats avançades són aquelles que ho són socialment i culturalment. Treballem per difondre la cultura i que sigui el màxim de transversal possible, per a tots els gustos i edats. Seguim pensant què podem fer perquè el nostre sigui un poble molt actiu, des del punt de vista cultural. De fet, no hi ha cap poble de la nostra mida a Catalunya que tingui una oferta cultural com la nostra”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor Sergi Corral ha indicat que aquesta “és una de les accions amb les que volem comunicar tot allò que fem per tal de millorar la cultura al nostre municipi. Cada cop fem més activitats i tenim la intenció que la cultura sigui més visible. Hi ha una part de la població que viu allunyada de tot el que passa a Martorell o se n’assabenta tard. La idea és que, a banda de tots els canals de comunicació que emprem, aquesta sigui una altra manera de difondre la informació”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

L’ambaixador haurà d’escollir unes quatre persones al mes, aproximadament, per explicar què és l’aplicació mòbil ‘Fes-t’ho a Martorell’ i animar a descarregar-se-la. “Hauran de divulgar la programació cultural a la persona seleccionada, i aquesta haurà d’omplir un qüestionari a canvi d’entrades per a espectacles culturals locals”, ha avançat el tècnic de Cultura, Ricard Pardo. Per tal de veure l’efectivitat de la iniciativa, la Regidoria de Cultura farà un seguiment posterior per saber si les persones seleccionades han anat o no als esdeveniments als quals han estat convidats.