Els antics alumnes de l’escola El Correa es retrobaran aquest dissabte 30 de maig

520
Portes obertes Institut Martorell
Portes obertes Institut Martorell

La IV Trobada d’exalumnes de l’escola El Correa Wellington tindrà lloc dissabte 30 de maig (17.00h), coincidint amb el vuitantè aniversari del centre (1935-2015). Els assistents es retrobaran a les dependències de l’escola, actual Institut Martorell, i gaudiran d’un berenar al recinte firal de Ca n’Oliveras que cadascú portarà de casa.

L’olor de les aules de post-guerra, l’educació segregada per sexes, els precs en començar les classes, la llet en pols i el formatge de l’ajuda humanitària americana, la bata com a uniforme i el pa amb xocolata de garrofes, ben segur que sortiran a les converses dels assistents a la IV Trobada d’exalumnes de l’escola El Correa.

Josep Rodríguez, exalumne del centre i impulsor de la trobada, ha explicat que l’objectiu de l’esdeveniment és “saludar-nos, xerrar i compartir una estona, tot recordant vells temps i mantenint la tradició i l’esperit de la primera trobada que es va celebrar al Parc de Can Cases”.

Història d’El Correa
El Correa va ser projectat per l’arquitecte Josep Lluís Sert, pare del racionalisme català, l’any 1930. “Cinc anys més tard es va col·locar la primera pedra de l’edifici, però la construcció va ser interrompuda per la Guerra Civil i l’arquitecte no va poder completar la direcció del projecte, un fet que va provocar que l’obra es veiés força modificada respecte al projecte inicial. No va ser fins el 1943 que va quedar inaugurat”, ha recordat Rodríguez.

L’escola es va dir El Correa en honor al governador civil de l’època, Antonio Federico de Correa Wellington, qui va fer un donatiu de 50.000 pessetes per acabar-lo de construir. Posteriorment, l’escola va rebre el nom d’El Pontarró, Montserrat i actualment Institut Martorell, inaugurat el passat mes de febrer.

El professor Servat
Els exalumnes d’El Correa recorden amb especial estima el professor Servat, qui va començar a fer classe a Can Bros amb 75 alumnes i va passar a exercir a l’escola El Correa. “Una bella persona que es va dedicar a la docència durant 54 anys. Els nens l’anaven a buscar a casa seva per anar tots junts a escola i tots intentàvem anar amb ell a classe, fins al punt que va tenir més de vuitanta alumnes a l’aula”, ha explicat.