Els Artistes Plàstics promouen el tió amb una mostra a l’Enrajolada i a comerços locals

491

L’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell ha inaugurat, aquest dijous al vespre als Jardins de l’Enrajolada, una mostra de tions de Nadal, que romandran en aquest espai fins diumenge. L’entitat ha pensat de fomentar aquesta tradició catalana entre les entitats locals, buscant-ne l’aspecte més creatiu. A partir de dilluns vinent, els tions es repartiran entre els aparadors de comerços de La Vila.

Els tions són aportacions d’entitats, de particulars i d’artistes de l’associació, que es podran veure divendres, de 18.00 a 20.00h, i dissabte i diumenge, de 12.00 a 14.00h. A partir del dilluns 21 de desembre i fins el 7 de gener, els tions lluiran a diferents aparadors de comerços del carrer de Francesc Santacana.

Fomentar una tradició autòctona
El president de l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell, Paco Arasa, explica que “és una acció que tot just arrenquem aquest any, i que volem extendre a les entitats els propers anys. L’objectiu és que recuperem tradicions molt nostres a través d’un element tan natural com un tronc de fusta, i que cadascú hi aporti el seu toc creatiu”. Arasa confessa que “la idea la vam extreure d’una visita al poble de Mura, al Bages, on vam veure que quedaven molt bonics els tions exhibits al carrer”.