Els cantaires de Caramelles s’atreviran aquesta Pasqua amb ‘La Traviata’ de Verdi

508

La Festa de Benvinguda de Caramelles Martorell, celebrada aquesta tarda a la Casa de Cultura de la Vila, ha servit per assajar per primer cop El brindis, la peça de La Traviata de Verdi que els cantaires versionaran per Pasqua. D’aquesta manera, l’entitat se suma a la celebració dels 140 anys del naixement del tenor Josep Palet.

Un duet de flauta travessera i arpa ha interpretat diverses peces operístiques molt conegudes i n’ha explicat l’argument de forma planera a la canalla. La peça final del concert ha estat El brindis de La Traviata i els assistents han pogut entonar la melodia alçant les seves copes amb cava i refrescos.

Anna Gil, membre de Caramelles, ha definit la vetllada com a “entranyable i bonica”, i ha assegurat que “estem a punt per iniciar els assajos del repertori que, a banda d’aquest fragment operístic, inclourà una versió de La delegada del grup Macedònia, que vam cantar el 2005 i 2015, i la cançó conjunta de la 47a Trobada de Petits Caramellaires, que celebrarem l’1 de maig a Viladecavalls”.

Els assajos es faran els dissabtes 18 de març i 8 d’abril, a les 18.00h, a l’Esplai d’Avis de la Vila; i els dies 25 de març i 1 d’abril, a les 18.00h, a la Casa de Cultura de la Vila. Les cantades es faran Diumenge de Pasqua als carrers de la Vila i Dilluns de Pasqua a la resta de barris de Martorell. Els cantaires es desplaçaran en el seu tradicional trenet, tot un símbol per a l’entitat.

Els caramellaires més petits asseguren la tradició
A Martorell les Caramelles daten de l’any 1930. La tradició segueix ben viva gràcies al nodrit grup d’infants que conforma la cantera de l’entitat i gaudeix de l’ambient familiar que s’hi respira. L’Alba fa dos anys que és caramellaire: “canto, m’ho passo molt bé i faig amics”. La Judit s’ha mostrat contenta amb la tria d’El brindis de La Traviata, ja que li ha semblat “un teatre molt animat”. L’Ot i en Pere han engrescat els nens i nenes de Martorell a sumar-se a la festa, mentre que l’Àlex ha confessat que el que més li agrada és “agafar el tren que va per la carretera” el dia de les cantades.