Els Catarres, gran atracció musical de la Fira de Primavera 2019

630
Els Catarres
Els Catarres

El grup Catarres, format per Roser Cruells, Jan Riera i Èric Vergés, faran parada aquest divendres, 26 d’abril, a les 23.00h, a la Nau#2 de Ca n’Oliveres. La formació d’Aiguafreda presentarà, en el marc de la Fira de Primavera, el seu cinquè àlbum, Tots els meus principis (Música Global, 2018). Un disc vitalista, lluminós i més elèctric, que farà saltar i ballar el públic martorellenc, assegura en aquesta entrevista la integrant Roser Cruells.

Com és el vostre darrer disc?

Segueix conceptualment l’estètica de Catarres, que sempre marca la nostra sonoritat. És un disc molt positiu, lluminós i vitalista, però amb un estil més elèctric. És el disc que hem pogut fer amb més temps i hem pogut valorar molt més els sons.

Arribeu als escenaris després d’un any i mig de pausa. Com ha estat aquesta aturada?

No teníem la necessitat física de parar perquè estàvem contents amb el que estàvem fent, després de sis anys de concerts, però mentalment ens calia aquests espais per reflexionar, trobar-nos amb nosaltres mateixos, i dedicar temps a les nostres famílies i amics. Hem aprofitat per despertar noves idees i mirar-nos el projecte amb perspectiva.

En aquest disc feu una mirada als vostres orígens?

El títol del disc té un doble significat: Tots els meus principis en el sentit dels valors que pot tenir una persona i també en referència als primers cops que ens ha passat alguna cosa. Pels Catarres, el valor més gran que tenim és l’amistat i el mirar-nos la vida des d’un prisma positiu.

A les vostres lletres són molt presents les relacions personals.

Intentem parlar des de la part positiva, encara que siguin relacions que han acabat, ja que totes ens fan ser el que som ara. Sempre veiem el got mig ple.

Tenen a veure amb situacions reals vostres?

Algunes són totalment autobiogràfiques, d’altres imaginades o que ens agradaria que ens passessin. Som tres persones component les cançons i, potser, l’origen prové d’un de nosaltres però la història s’acaba desenvolupant amb l’experiència dels altres.

Com és aquest procés de compondre entre tres?

Normalment estem uns quants mesos al local aportant idees, li donem voltes, les acabem i valorem quina música ens agrada més, fins que ens convenç a tots tres. Tots tenim gustos musicals i artístics molt diferents, però quan ho aconseguim vol dir que estem molt convençuts.

Esteu immersos en la gira ‘Tots els meus principis’, que tancareu el 29 de novembre al Sant Jordi Club de Barcelona. Com esteu preparant aquest final de gira?

Teníem moltes ganes de muntar l’espectacle més gros que hem fet mai. Hi estem treballant des de fa mesos i hi ha moltes sorpreses que no podem desvetllar. Estem posant la màxima energia en això i animem a la gent a comprar les entrades. És una única data, per la complexitat de l’espectacle, i en queden poquetes.

Durant aquesta gira heu passat per Londres, Dublín… Com està funcionant?

Just abans d’anar a Londres i a Dublín, vam fer un tour de 15 dies per l’Índia i va ser impressionant, un país brutal que ens va encantar. A Londres i a Dublín ja hi havíem estat, però no les coneixíem musicalment. A molts catalans que hi estan estudiant o treballant els hi va fer molta il·lusió venir-nos a veure.