Els cinc joves del programa Garantia Juvenil acaben els contractes de pràctiques a l’Ajuntament

915
Joves Garantia Juvenil

Els cinc joves d’entre 16 i 30 anys, contractats a través del programa europeu de Garantia Juvenil, han finalitzat aquest mes d’abril la seva contractació en pràctiques, durant sis mesos i a jornada complerta, a diferents dependències de l’Ajuntament de Martorell. Els joves han participat aquest dimecres d’una sessió final online d’orientació i emprenedoria, a càrrec de les tècniques de Promoció Econòmica.

El programa de contractació de joves en pràctiques vol que aquests desenvolupin una primera experiència amb el món del treball per poder sortir al mercat i adquirir una feina a alguna empresa de l’entorn. “El programa és ideal perquè, alhora que treballen i cobren un sou, estan posant en pràctica tots els coneixements de la seva carrera. Com a primer contracte, els permet entendre què els demanarà el mercat laboral i fins a on han assumit els coneixements dels seus estudis”, explica la tècnica de Promoció Econòmica Carme Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Els participants van ser contractats al novembre tenint en compte la seva formació i, fins ara, han estat desenvolupant tasques als departaments de Cultura, Ensenyament, Territori i Sostenibilitat, Comunicació i Promoció Econòmica.

El Departament de Cultura ha comptat amb el suport de l’Eduard Roman, tècnic en Publicitat i Màrqueting. El Cristian Acedo, tècnic en Geologia, ha treballat al Departament de Territori i Sostenibilitat, i l’Iris López, tècnica en Educació Infantil, ha fet tasques al Departament d’Ensenyament.

Una altra de les participants ha estat la Míriam Moreno, tècnica en Comunicació Audiovisual, que ha estat treballat al Departament de Comunicació. Moreno comenta que està molt agraïda perquè ha pogut conèixer, des d’un altre punt de vista, la feina que es duu a terme a l’Ajuntament. “La gran sort que he tingut és que he pogut realitzar tasques dins el meu àmbit professional i, sens dubte, és una experiència que recomanaria perquè ha estat molt enriquidora”, afirma.

Míriam Moreno, participant al programa

Per últim, Eric López, tècnic en Producció Audiovisual, ha ajudat al Departament de Promoció Econòmica. ”Les diferents funcions que he realitzat han suposat per mi un creixement personal i professional perquè he estat un més en tots els projectes i he après un munt de coses noves”, diu López.

Èric López, participant al programa

Els participants s’han acomiadat aquest dimecres del programa amb una sessió formativa telemàtica que ha servit per “donar-los pautes per trobar feina o treballar per compte propi, ja que els joves han estudiat carreres que perfectament poden desenvolupar-se com a autònoms”. En aquest sentit, “els hem donat recursos per poder entrar al món laboral i per donar-se d’alta per engegar el seu projecte empresarial”, detalla la tècnica Carme Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Per participar d’aquesta convocatòria era necessari estar empadronat en territori espanyol, tenir entre 16 i 30 anys, ser beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, estar inscrit com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i estar en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o altre títol oficialment reconegut com a equivalent, o un certificat de professionalitat.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell va gestionar la contractació dels joves després de sol·licitar la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Aquestes subvencions permeten que persones joves siguin contractades i prestin els seus serveis, sota la modalitat contractual de pràctiques remunerades, durant un període de sis mesos i a jornada laboral completa. La finalitat és que puguin millorar la seva ocupabilitat, amb l’adquisició de les aptituds i experiència professional, facilitant l’exercici pràctic dels coneixements adquirits tant en la formació reglada com a la formació laboral i les competències derivades de la pràctica laboral.

És la quarta edició d’aquest programa que es du a terme a l’Ajuntament de Martorell, durant l’edició de l’any 2016 un total de 10 joves beneficiaris van tenir un contracte de pràctiques a l’Ajuntament de Martorell, en l’edició 2017 es van beneficiar cinc joves i en la darrera de 2018 cinc joves més.