Els cooperativistes venen a bon ritme els seus productes artesanals a la rambla de Les Bòbiles

1370
Venda productes CUEME
Venda productes CUEME

Les cooperatives de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda, Lola Anglada i El Pontarró, participants en el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’, han posat a la venda aquest matí a la rambla de les Bòbiles els seus productes. Aquesta és la part culminant del projecte per a les vuit cooperatives escolars, que durant tot el curs han estat treballant per sortir al carrer i vendre les manualitats que han elaborat artesanalment.

L’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, i els regidors Míriam Riera, Sergi Corral i Cristina Dalmau, han estat alguns dels clients que han passejat per les parades. Els alumnes de 5è de primària han treballat els diferents passos a seguir per crear una cooperativa amb tot el procés que comporta: constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final en una fira local i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social. Per al regidor Lluís Amat, “de tots els projectes que es fan des de la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest és el més engrescador”.

LLuís Amat, regidor de Promoció Econòmica

La tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, ha expressat que, gràcies a aquest projecte, els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació. L’objectiu del projecte, ha recordat la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles,”és fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola”. “En aquest curs s’hi ha incorporat l’Escola d’Educació especial El Pontarró”.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria. Després de tot el treball realitzat tant pels alumnes com per l’equip docent i tècnic, aquest matí han posat a la venda els seus productes. La Fàtima i la Rachira, de la cooperativa QMKids del José Echegaray expliquen quins productes han elaborat.

Fàtima i Rachira, cooperativistes

Les cooperatives QMKids i Rediam (Escola José Echegaray), Kids Cool, Creative of Wizards i Red Cooperativa (Escola Mercè Rodoreda), Petits Artistes i Lolahans (Escola Lola Anglada) i Pontamics (Escola El Pontarró) destinaran una part dels seus beneficis a entitats socials.