Els cursos del SLC aconsegueixen que es dobli l’interès per aprendre la llengua catalana

348

El Complex Educatiu de Torrent de Llops ha acollit aquesta tarda la cloenda dels cursos de català per a adults i de la 12a edició del Voluntariat per la Llengua, organitzada pel Servei Local de Català (SLC). Aquest curs, les matrícules han experimentat un augment considerable, en passar de 191 a 389. També s’ha incrementat el nombre de parelles lingüístiques, amb un total de 19. L’acte ha comptat amb presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, la coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal, la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, la directora del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Imma Pagès, i el tècnic del SLC, Andreu González.

“Que es dobli l’interès per aprendre català és molt important, doncs una de les eines d’integració és conèixer la llengua pròpia d’aquest país”, ha dit l’alcalde Fonollosa. L’increment en les matriculacions s’explica perquè “els cursos han passat a ser trimestrals, cosa que augmenta el nombre de matrícules, i per la bona rebuda dels cursos Inicial i Reforç d’ortografia, amb 30 inscrits cadascun”, segons ha aclarit el tècnic del SLC, Andreu González.

La majoria dels alumnes matriculats als cursos de català són del nord d’Àfrica (66%), seguits de l’Amèrica central i del sud (35%), resta d’Àfrica (17%), resta del món (11%), i Europa extracomunitària (7%).

La regidora d’Ensenyament, Núria Canal, ha destacat l’esforç dels participants per superar els cursos i els ha instat a seguir formant-se. També ha esperonat el SLC a seguir col·laborant amb l’administració local (els professionals del servei han corregit 631 documents, el doble de l’any passat), i a impulsar iniciatives com la major presència a les xarxes socials (el SLC ha aconseguit 1.024 seguidors a Twitter, Instagram i Facebook).

La 12a edició del Voluntariat per la Llengua també ha augmentat el nombre de parelles lingüístiques, passant de 16 a 19. “Es tracta d’un programa per practicar català a través de la conversa, basat en la creació de duos formats per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa”, ha recordat González.

L’alcalde ha agraït als voluntaris “la dedicació del seu temps per ensenyar la nostra llengua a persones que ho necessiten, així com aspectes de la nostra cultura i quotidianitat”.

Després dels parlaments i lliurament de diplomes, alumnat, voluntaris i familiars han gaudit d’un sopar de carmanyola al vestíbul del Complex Educatiu.

Curs intensiu a l’estiu
Durant el mes de juliol, el SLC oferirà un curs intensiu de Bàsic 2. El curs tindrà lloc entre els dies 4 i 27. Les classes seran de dilluns a dijous de 9.30 a 12.30h. Les persones interessades a cursar-lo han d’adreçar-se al SLC, situat al Complex Educatiu (c. de Josep Tarradellas, 11) entre el 27 de juny i l’1 de juliol.

Matriculacions al setembre
Pel que fa als cursos de setembre, les matrícules tindran lloc entre el 13 i el 23 de setembre. Per a més informació, hom pot trucar al telèfon 93 775 25 38 o bé enviar un correu electrònic a martorell@cpnl.cat.