Els Diablets Saludables es donen a conèixer a diferents equipaments de Martorell

436

Cinc ninots lluiten per prevenir l’obesitat infantil als centres escolars martorellencs. Són els Diablets Saludables, que recullen el testimoni dels thaoins de l’antiga Fundació Thao Salut Infantil. La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Martorell ha instal·lat vinils a l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Déu i a la zona infantil de la Biblioteca Martorell per presentar-los a la població.

Martorell es va adherir el 2009 al programa Thao Salut Infantil amb l’objectiu de prevenir l’obesitat entre els nens i nenes del municipi. El programa es desenvolupava mitjançant temporades de foment dels diferents aliments saludables, així com de l’activitat física, lúdica, el descans i l’intel·lecte. En desaparèixer el 2015 la Fundació Thao, “l’Ajuntament va considerar oportú donar continuïtat a la feina feta i integrar l’acció dins el programa Martorell Saludable”, segons ha dit el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández.

Els quatre thaoins, icones del programa Thao que servien per treballar les accions a les escoles, han sumat un nou membre a la família i s’han transformat en Diablets Saludables. “No només s’ha personalitzat la seva imatge, sinó també els seus noms per relacionar-los amb Martorell”, ha explicat Fernández.

La MAR promou l’activitat física i l’esport, córrer, jugar a futbol, bàsquet o handbol; el TOR menja de tot: fruita, verdura, carn, peix i ous; el TELL és l’intel·lectual del grup, el que llegeix, dorm i descansa quan cal; la RIUS sempre està jugant amb qualsevol cosa; i el PONT és el que gestiona les emocions com la por, la ràbia, la tristor, l’alegria o l’ansietat.

Concurs de Fotografia Martorell Saludable

A banda de treballar els hàbits saludables amb diferents activitats a les escoles, la Regidoria de Salut seguirà impulsant el Concurs de Fotografia Martorell Saludable, que requereix instantànies relacionades amb el consum d’aliments saludables, la pràctica d’activitat física o la valoració del temps del descans. “La intenció, de cara aquest curs, és ampliar el concurs, incloure’n més categories i un premi d’Instagram”, ha avançat.