‘Els dies que vindran’, primera projecció de la temporada del Cicle Gaudí

561
'Els dies que vindran'
'Els dies que vindran'

Tornen les projeccions del Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català, que acosta les produccions catalanes a les sales petites. A Martorell, l’activitat compta amb el suport de la Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable. Aquest proper dissabte, a les 20.00h, es podrà veure a la Casa de Cultura Els dies que vindran, un film de gènere romàntic i dramàtic sobre una parella que espera el seu primer fill.

Després de 10.000 km i Tierra firme, Carlos Marques-Marcet torna a la direcció per abordar una realitat contemporània en les seves arestes més íntimes i privades. Els dies que vindran és el minuciós relat de l’embaràs de la Vir (María Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer) que al llarg de nou mesos han d’aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d’aprendre a ser dos. La pel·lícula va ser filmada al llarg dels nou mesos de gestació real de l’actriu Maria Rodríguez Soto, ja que la seva parella en la vida real és David Verdaguer coprotagonista del film.

Durant aquests mesos, la vida d’aquesta parella barcelonina farà un gir enorme: viuran les seves pors i alegries, les seves expectatives i realitats, però també la manera en que aquest esdeveniment afecta a la seva relació i la manera en què s’enfronten a la vida que tenen davant seu.

Sense tòpics ni sentimentalismes i utilitzant l’embaràs real de la parella d’actors, s’explora la dificultat de compartir amb l’altre l’experiència profundament transformadora d’aquest procés.