La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell permet, des del passat cap de setmana, l’accés als acompanyants dels esportistes menors d’edat als partits amistosos i de lliga regular (quan comencin). El consistori ha signat una excepció al decret d’Alcaldia que prohibia la celebració d’actes en espais públics fins al 30 de setembre i els clubs esportius se’n veuran beneficiats.

Aquesta mesura va entrar en vigor el cap de setmana del 19 i el 20 de setembre i seran els mateixos clubs els qui sol·licitaran la seva voluntat d’obertura al públic de les instal·lacions. Per tant, cada club permetrà o denegarà l’accés als pares, mares o tutors dels esportistes menors d’edat als partits previstos per als caps de setmana. Pel moment, aquesta excepció no s’estén als entrenaments que tinguin lloc de dilluns a divendres.

Excepció per evitar aglomeracions

Després dels primers partits amistosos de pretemporada, s’ha observat que els acompanyants es concentraven a les immediacions de les instal·lacions esportives. És per això que des de la regidoria s’ha decidit donar l’opció al clubs de permetre-hi l’entrada. El regidor d’Esports, Gerard Mimó, explica que han pres aquesta decisió “per evitar que es concentrin fora de les instal·lacions, permetent l’entrada d’un adult seguint les recomanacions de la Secretaria General de l’Esport”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Serà responsabilitat de cada entitat aplicar els protocols dissenyats per evitar el contagi el coronavirus. Les normes dicten que només podrà entrar un adult per cada esportista menor d’edat, es mantindran les distàncies entre ells, es facilitarà l’ús de gel hidroalcohòlic i com a molt s’assolirà el 30% de la capacitat de l’equipament. El regidor d’Esports explica que els clubs hauran de “tenir el control sobre qui hi ha a l’equipament i custodiaran el llistat dels assistents”, en previsió de possibles casos positius.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Pel que fa als esportistes d’edat sènior, encara s’està treballant en una solució possible, i és que ja són majors d’edat. Des del passat cap de setmana, els amistosos s’estan disputant al Pavelló Esportiu Municipal, al Pavelló Esportiu Can Cases, al Complex Esportiu Torrent de Llops i a les Instal·lacions Esportives Municipals.